Ελλαδα

Trafficking στην Ηλιούπολη: Απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων προτείνει ο εισαγγελέας

«Η καταγγέλλουσα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της…»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση Ηλιούπολης: Απαλλακτική πρόταση για όλους τους κατηγορούμενους
© EUROKINNISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ηλιούπολη – Υπόθεση trafficking: Την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού προτείνει ο εισαγγελέας

Εξελίξεις υπήρξαν στην υπόθεση «trafficking της Ηλιούπολης», με βασικό εμπλεκόμενο έναν 40χρονο αστυνομικό. 

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων που το θύμα, μία νεαρή κοπέλα, κατήγγειλε για «αιχμαλωσία», κακοποίηση και μαστροπεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, «η καταγγέλλουσα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της…», με τον ίδιο να τονίζει ότι οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό δεν αποδείχθηκαν, ούτε για τον αστυνομικό, ούτε για τον πατέρα της και πως το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων δεν θεμελιώνεται. «Χρειαζόμασταν πλήρεις αποδείξεις και δεν τις είχαμε. Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Αναφορικά με τη σχέση της κοπέλας με τον κατηγορούμενο αστυνομικό, ο εισαγγελέας τόνισε ότι από τα video της κοινής του συνύπαρξης προκύπτει «μία σχέση που την απολάμβαναν μαζί. Υπήρξε και επικοινωνία με τη μητέρα της έτσι ώστε να ξεματιαστεί ο καταπιεστής της», τόνισε ο εισαγγελέας αναφερόμενος σε σχετικό μήνυμα που είχε αποστείλει η κοπέλα στη μητέρα της.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η καταγγέλλουσα «ήταν σε θέση να διαπραγματεύεται μόνη της τα ποσά τα οποία εισέπραττε από τις αισθησιακές ταινίες στις οποίες έπαιρνε μέρος» βασιζόμενος σ' αυτό στην κατάθεση του γνωστού παραγωγού ερωτικών ταινιών Δημήτρη Σειρηνάκη.

«Ο κ. Σειρηνάκης κατέθεσε με παρρησία και μας είπε ότι τελικά η κοπέλα προτάθηκε ακόμα και για βραβείο για τη συμμετοχή της στις ταινίες αυτές», είπε.

Υπόθεση Ηλιούπολης - Τι είπε ο εισαγγελέας για τη βοήθεια από σερβιτόρα

Για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Ιουλίου του 2012, που τελικά κατέληξε στην αποκάλυψη της υπόθεσης, όταν η νεαρή κοπέλα ζήτησε βοήθεια από σερβιτόρα παρακείμενης καφετέριας στην Ηλιούπολη ο εισαγγελέας τόνισε: «Πράγματι ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε την καταγγέλλουσα. Δεν αποδείχθηκε όμως ο βιασμός της, όπως βεβαίωσαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, ούτε προηγούμενη βία».

«Η έννοια που μάς απασχολεί εδώ», κατέληξε ο εισαγγελέας «είναι η έννοια του ευάλωτου. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: Μπορούσε η καταγγέλλουσα να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της; Εγώ απαντώ ότι ναι, μπορούσε».

Ο εισαγγελέας τόνισε ακόμη ότι οι καταγγελίες και της δεύτερης παθούσας, που δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, επίσης δεν αποδείχθηκαν κατά την κρίση του.

Για την κατηγορία του βιασμού σε βάρος του πατέρα της νεαρής ο εισαγγελέας τόνισε ότι η καταγγέλλουσα εξετάστηκε από γυναικολόγο το 2018 χωρίς να εντοπιστούν σχετικά ευρήματα.

Κατά τον εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα αλλά και ο αδερφός της με τη μητέρα περιέγραψαν τον πατέρα ως μέθυσο και τεμπέλη, αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος (πατέρας) τους παρείχε τα πάντα σε ότι αφορά τα υλικά αγαθά.

«Θα μπορούσε όμως», όπως είπε «να έχει καλύτερη εποπτεία της οικογένειάς του».

Τέλος, για την κατηγορία της μαστροπείας, σημείωσε ότι «αυτή δεν μπορεί να σταθεί»,ενώ συμπέρανε ότι, οι φωτογραφίες της καταγγέλλουσας με τον τρίτο κατηγορούμενο έδιναν την εικόνα δύο ανθρώπων «που μοιράζονται κοινές επιδιώξεις κάτι που προκύπτει και από τη μεταξύ τους επικοινωνία». «Άρα, στη συγκεκριμένη σχέση, δε ζορίστηκε κανείς», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ