Ελλαδα

Ηλιούπολη: «Το παιδί του αστυνομικού ζούσε μέσα στα ναρκωτικά»

Τι καταγγέλλει η δικηγόρος της πρώην συντρόφου του 39χρονου αστυνομικού

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αστυνομικός που κρατούσε και εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη
Ο αστυνομικός που κρατούσε και εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη

Ηλιούπολη: Η καταγγελία της δικηγόρου της πρώην συντρόφου του 39χρονου αστυνομικού για τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζούσε το ανήλικο παιδί τους.

Σε καταγγελία για τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε η ανήλικη κόρη του 39χρονου αστυνομικού, που κατηγορείται για τον βιασμό και την κακοποίηση 19χρονης, την οποία κρατούσε και εξέδιδε στην Ηλιούπολη, προχώρησε η συνήγορος της πρώην συντρόφου του και μητέρας του κοριτσιού. 

Σε δήλωσή της, η Ελισάβετ Τσέρτου αναφέρεται στην επιμέλεια του ανήλικου τέκνου του 39χρονου και στις προσπάθειες που γίνονται από την οικογένειά του αστυνομικού προκειμένου η μικρή να μην καταθέσει, όπως καταγγέλλει, για όλα όσα συνέβαιναν στο σπίτι της Ηλιούπολης. «Το ανήλικο τέκνο ζούσε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μέσα στα ναρκωτικά και τις κακοποιημένες γυναίκες- νταντάδες», αναφέρει στη δήλωσή της η δικηγόρος. 

Ακόμη, υποστηρίζει ότι «ο 39χρονος αστυνομικός έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το ανήλικο τέκνο του από τις φυλακές και το παιδί είναι υπό την καθοδήγηση του, δημιουργώντας του διχασμό για τη μητέρα, ενώ ακόμη και σήμερα του τονίζει καθημερινά να παραμείνει στους συγγενείς και ότι το εγκατέλειψε». 

Ηλιούπολη: Ολόκληρη η δήλωση της συνηγόρου της πρώην συντρόφου του αστυνομικού

«Ο αστυνομικός κρατούμενος έχει δώσει εντολή στους συγγενείς του να κάνουν «ότι περνάει από το χέρι τους» ώστε να μην φτάσει το ανήλικο κοριτσάκι στη μητέρα του. Σήμερα η μητέρα και ο αδερφός του αστυνομικού έχουν καταθέσει «άρον άρον» αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ζητούν την επιμέλεια, καθώς η υπόθεση αναβλήθηκε για την ημέρα Παρασκευή την 30/7/2021. Με τον τρόπο αυτό όλοι έχουν την «πολυτέλεια του χρόνου» να προετοιμάσουν το ανήλικο κορίτσι να μην καταθέσει όσα ενδεχομένως να βίωσε στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης αφού το κρατούν στην οικία τους και αρνούνται να παραδώσουν στη μητέρα ως έχουσα την επίσημα τη γονική μέριμνα. Ο 39χρονος αστυνομικός έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το ανήλικο τέκνο του από τις φυλακές και το παιδί είναι υπό την καθοδήγηση του, δημιουργώντας του διχασμό για τη μητέρα, ενώ ακόμη και σήμερα του τονίζει καθημερινά να παραμείνει στους συγγενείς και ότι το εγκατέλειψε. Η μητέρα έχει καθαρό ποινικό μητρώο, όπως ήδη έχω δηλώσει, και ήταν το πρωταρχικό θύμα του αστυνομικού, όπως έχω αναφέρει, άκρως κακοποιημένη στο παρελθόν, αφού απειλούνταν η ζωή της και δραπέτευσε από το διαμέρισμα της Ηλιούπολης για να σώσει τη ζωή της!

» Από την πλευρά μας, έχουμε ήδη καταθέσει αίτηση στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, η οποία είναι η πλέον αρμόδια και έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της κοινωνικής έρευνας για την «τύχη» του παιδιού, καθώς έχουμε ζητήσει να ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσης σε οποιοδήποτε περιβάλλον κινείται το παιδί, να δράσουν οι ειδικότητες κοινωνικού λειτουργού, παιδοψυχολόγου, καθώς συμπληρωματικά ζητήσαμε και τις ενέργειες του ιατροδικαστή για τυχόν κακοποίηση του. Δυστυχώς, οι σχέσεις των κοινωνικών επιστημών με την αναπαραγωγική λειτουργία του κράτους είναι σαφώς σημαντικές και γίνονται με το σωστό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα με αργό ρυθμό, γεγονός που κρατάει το ανήλικο τέκνο σε μη ασφαλή περιβάλλον για την ψυχική του υγεία. Αρμόδια πλέον, όπως προείπα, είναι η Εισαγγελέας Ανηλίκωννα κρίνει και το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών και περιμένουμε δικαίωση, καθώς έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε μέσω των media πως ο αστυνομικός εξέδιδε ακόμα και ανήλικες κοπέλες, γεγονός που διερευνάται ακόμα για το ποιοι εμπλέκονται, καθώς νέα πρόσωπά καθημερινά καταθέτουν νέα στοιχεία Ενώπιον των Αρχών και όλο και περισσότερες κακοποιημένες κοπέλες αρχίζουν να περιγράφουν την κακοποίηση τους με κάθε λεπτομέρεια.

» Αξίζει να αναφέρουμε πως ο αδερφός του 39χρονου αστυνομικού που σήμερα διεκδικεί την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου είναι κι αυτός αστυνομικός και μάλιστα είχε «πολύ καλές» σχέσεις με τον αδερφό του 39χρονο κρατούμενο. Σήμερα αναφέρουν περίτρανα κατά τη διάρκεια της κοινωνικής έρευνας πως το ανήλικο τέκνο ζούσε με εκείνους ενώ αντιθέτως από όλη την έρευνα που διενεργείται μέχρι στιγμής προκύπτει το αντίθετο και ενδεχομένως να γνώριζαν και το συνέβαινε στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, ενώ το ανήλικο ζούσε εκεί. Οι κοινωνικές υπηρεσίες φαίνεται μέχρι στιγμής να κάνουν ότι καλύτερο και άριστα τη δουλειά τους, αλλά γραφειοκρατικά όλα κινούνται με αργό ρυθμό, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και απαιτείται χρόνος. Το ανήλικο τέκνο ζούσε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μέσα στα ναρκωτικά και τις κακοποιημένες γυναίκες- νταντάδες, κανείς δεν μεριμνούσε, γεγονός που σήμερα σφραγίζει την ανικανότητα όλων να διεκδικούν ή να ασκούν την επιμέλεια. Αξίζει να αναφέρουμε πως διερευνάται ακόμη από τις Αρχές εάν γνώριζαν ή ενδεχομένως εμπλέκονται οι συγγενείς του αστυνομικού, που σήμερα διεκδικούν την επιμέλεια. Η κοινωνική έρευνα προχωράει και ήδη οι συγγενείς δεν έχουν απαντήσεις γι αυτά που ερωτούνται, καθόσον έχουν σε άγνοια το παιδί για ότι έχει συμβεί και το που βρίσκεται η μητέρα του, αντίθετα από τη γραμμή που τους συμβουλεύουν οι διενεργούντες τον κοινωνικό έλεγχο ειδικοί να πράξουν». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ