Ελλαδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απρεπή συμπεριφορά καθηγητή σε Λύκειο στη Θεσσαλονίκη

Τι καταγγέλλουν μαθήτριες - Κατάληψη στο σχολείο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θρανία μέσα σε σχολική αίθουσα
(φωτογραφία αρχείου) © Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για καθηγητή Λυκείου - Τα απρεπή σχόλια και η συμπεριφορά του

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία μαθητριών και μαθητών του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος για ανάρμοστη συμπεριφορά καθηγητή τους. Σε προ ημερών ανακοίνωσή τους, τον κατήγγειλαν ότι παρενοχλεί μαθήτριες εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και γι' αυτόν τον λόγο προχώρησαν σε κατάληψη.

Με εντολή εισαγγελέα παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προς την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παράβασης καθήκοντος, όλα σε βαθμό πλημμελήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι γονείς τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, μεταξύ αυτών και ο καταγγελλόμενος καθηγητής.

Καταγγελία κατά καθηγητή Λυκείου για απρεπή συμπεριφορά: Τι υποστηρίζουν οι μαθήτριες 

Οι μαθήτριες καταγγέλλουν ότι δέχονται απρεπή σχόλια για το σώμα τους, πράξεις όπως «αθώα» αγγίγματα και προσωπικές ερωτήσεις όπως για το αν γυμνάζονται, ενώ δεν λείπουν και σχόλια περί ομορφιάς ή για το ντύσιμο τους.

Αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία μιας μαθήτριας στο GRTimes, η οποία δέχτηκε ερώτηση από τον συγκεκριμένο καθηγητή, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, για το αν γυμνάζεται και πού. Έκπληκτη την ίδια ημέρα που του απάντησε πού γυμνάζεται, αντίκρισε τον καθηγητή στο ίδιο γυμναστήριο, χωρίς όπως είπε να τον έχει ξαναδεί στο παρελθόν στον ίδιο χώρο. «Δέχομαι σχόλια του τύπου “τί ωραία μάτια έχεις”, “αν γυμνάζεσαι και πού”. Μάλιστα, την ίδια ημέρα που του απάντησα πού γυμνάζομαι, έκανε και επίσκεψη στο χώρο αυτό, γεγονός που για να πω την αλήθεια μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση», ανέφερε η μαθήτρια στο GRTimes, η οποία ενημέρωσε σχετικά για το περιστατικό τόσο τους γονείς της, όσο και το σχολείο, με αποτέλεσμα όπως είπε ο καθηγητής να μην θεαθεί ξανά στο ίδιο γυμναστήριο.

Μαρτυρία μαθήτριας για καθηγητή σε ΓΕΛ στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, οι μαθητές υποστηρίζουν ότι τόσο οι καθηγητές, όσο και η διεύθυνση του σχολείου είναι ενήμεροι επί τους θέματος και πως υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, παρά όπως λένε τις επανειλημμένες κρούσεις που έκαναν ώστε να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά του καθηγητή. Για αυτόν τον λόγο έφτασαν στο σημείο να ξεκινήσουν κατάληψη από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, καταγγέλλοντας επίσης τη διεύθυνση του σχολείου που «απειλεί» με απουσίες, αγνοώντας – όπως λένε – το κυρίως θέμα που αφορά και την ψυχική υγεία των μαθητριών και εστιάζοντας σε δευτερεύοντα ζητήματα.

Μαρτυρία μαθήτριας για καθηγητή σε ΓΕΛ της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και grtimes.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ