Ελλαδα

Χαλάνδρι: Φωτιές σε κάδους και λάστιχα τώρα από ομάδα Ρομά

Τουλάχιστον 80 άτομα στο σημείο

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
roma-xalandri

Φωτιές σε κάδους και λάστιχα από ομάδα Ρομά στο Χαλάνδρι - Τουλάχιστον 80 άτομα στο σημείο - Ζητούν δικαιοσύνη για τον 16χρονο

Στον καταυλισμό των Ρομά στο Κάτω Χαλάνδρι κατευθείνονται πυροσβέστες και αστυνομικοί καθώς καίγονται λάστιχα και κάδοι σκουπιδιών.

Ομάδα τουλάχιστον 80 ατόμων έχουν αποκλείσει το οδόστρωμα πίσω από το Νομισματοκοπείο, στην οδό Σαρανταπόρου όπου ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου αγοριού έπειτα από καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα επεισόδια είχαν δημιουργηθεί και χθες, από την άλλη πλευρά του καταυλισμό, στην λεωφόρο Μεσογείων.

Τι πραγματικά συνέβη χθες το βράδυ σε Μενίδι - Ζεφύρι: Το χρονικό των σοβαρών επεισοδίων

Καλά στην υγεία του είναι ο αστυνόμος Α επικεφαλής ομάδας ΟΠΚΕ, που μαζί με δύο συναδέλφους του δέχθηκαν τα πυρά κυνηγετικού όπλου στο Ζεφύρι χθες τα μεσάνυχτα.

Ο Άγγελος Κ., πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, δέχθηκε ένα σκάγι από καραμπίνα στο ζυγωματικό κάτω από το μάτι, ένα τραύμα που πλέον δεν εμπνέει κίνδυνο για την υγεία του, όπως τονίζουν οι θεράποντες ιατροί του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Άλλοι δύο συνάδελφοί του δέχθηκαν σκάγια από τον ίδιο δράστη, ευτυχώς ελαφρά στα χέρια και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, ενώ άλλοι τρεις συνάδελφοί τους αντιμετωπίζουν μικροτραυματισμούς από πέτρες και άλλα αντικείμενα που έριχναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι συγκεντρωθέντες.

Στη Δυτική Αττική, τα προβλήματα ξεκίνησαν στις οκτώ το βράδυ, όταν δεκάδες Ρομά μαζεύτηκαν στην οδό Μόρνου, βάζοντας φωτιές σε κάδους σκουπιδιών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cov9m8qzith5)

Τι πραγματικά συνέβη χθες το βράδυ σε Μενίδι - Ζεφύρι: Το ψεύτικο τηλεφώνημα και η εγκλωβισμένη διμοιρία της ΟΠΚΕ

Σχεδόν ταυτόχρονα, υπήρξε ένα τηλεφώνημα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζέφυρος, όπου δήθεν κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πλιάτσικο σε σπίτι.
Ομάδα της ΟΠΚΕ κατάφερε να φτάσει στο σπίτι όπου διαπιστώθηκε ότι δεν συνέβαινε τίποτε. Τότε, περικυκλώθηκαν από δεκάδες άτομα που τους έριχναν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, σαν να υπήρξε συνεννόηση.

Ταυτόχρονα ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια και σε άλλα σημεία του Ζεφυρίου και του Μενιδίου. Η ομάδα ΟΠΚΕ κατάφερε και έφυγε από την περιοχή δεχόμενη όμως «βροχή» από αντικείμενα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-couy3ht8p2q1)

Το περιστατικό με το ψεύτικο τηλεφώνημα είναι μια πρακτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια αντιεξουσιαστές που προσπαθούν να εγκλωβίσουν αστυνομικούς σε στενά των Εξαρχείων. Το ίδιο κάνουν τον τελευταίο καιρό και παραβατικοί στη Δυτική Αττική.

Τι πραγματικά συνέβη χθες το βράδυ σε Μενίδι - Ζεφύρι: Οι δυνάμεις της Αστυνομίας στα επεισόδια

Στην περιοχή Ζεφυρίου και Μενιδίου αρχικά υπήρχαν μόλις δύο διμοιρίες της ΟΠΚΕ και αστυνομικοί από τα τοπικά τμήματα.
Λόγω των μέτρων για τη βραδινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, το σύνολο των ανδρών των ΜΑΤ βρίσκονταν διασκορπισμένα στα Εξάρχεια.

Μόλις όμως διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση φεύγει από τα όρια της ανοχής, αμέσως δόθηκε εντολή να μεταβούν επιπλέον δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ