Ελλαδα

Αυτοί είναι οι ληστές που έκλεβαν ηλικιωμένες στη Δυτική Αττική (εικόνες, βίντεο)

Πώς δρούσαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lhstes-dytiki-attiki

Ληστές στη Δυτική Αττική - Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες από την ΕΛΑΣ

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες από τους ληστές που προέβαιναν σε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στη Δυτική Αττική, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε βάρος των δύο ληστών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2022, ασκήθηκε ποινική δίωξη. Οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τους:

  • ΜΟΥΣΤΑΦΑ Μάριο του Χρήστου και της Αγγελικής, γεννηθείς 14-2-2003 στο Ναύπλιο
dytiki-attiki-lhstes
  • ΜΟΥΣΤΑΦΑ Χρήστο του Αθανασίου και της Κατίνας, γεννηθείς 25-12-1975 στα Άνω Λιόσια.
dytikh-attikh-lhstes

Σε βάρος τους, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου αριθμού παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τις ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς δρούσαν οι ληστές στη Δυτική Αττική

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει καρέ καρέ πώς δρούσαν οι ληστές στη Δυτική Αττική, οι οποίοι αφαιρούσαν με τη βία αντικείμενα από ηλικιωμένες γυναίκες.

Βιντεοληπτικό υλικό κατά την τέλεση ληστειών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ