- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου από πτώση βράχου (βίντεο)
Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Αθηνών-Κορίνθου: Απομακρύνονται οι βράχοι, σε εξέλιξη οι εργασίες -Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Μποτιλιάρισμα συνεχίζουν να υφίστανται στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου λόγω εκτροπής της κίνησης των οχημάτων από την νέα εθνική οδό, όπου σημειώθηκε πτώση βράχου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.
Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.
Το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, οι μηχανικοί να έχουν στη διάθεσή τους όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. Η πρώτη φάση λοιπόν της αποκατάστασης είναι να απομακρυνθεί ο βράχος. Ωστόσο είναι καθοριστικό οι ειδικοί που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση να γνωρίζουν από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε ο βράχος, ποια διαδρομή ακολούθησε, ώστε να επέμβουν ακριβώς εκεί που είναι απαραίτητο.
Πώς έγινε η κατολίσθηση
Από τα έως τώρα στοιχεία τα αίτια για την κατολίσθηση των βράχων ήταν η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα και ήταν ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας. Ενδεχομένως σωρευτικά να επηρεάζει και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου.
Σημειώνεται πάντως ότι το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του έργου.
Mε πληροφορίες από Korinthostv
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.