Ελλαδα

Η Δήμητρα Λιάνη αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου

Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Δήμητρα Λιάνη αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: Περιγράφει το παρασκήνιο από το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στο αεροπλάνο

Το παρασκήνιο πίσω από το ιστορικό νεύμα που της έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν 34 χρόνια, καθώς κατέβαιναν από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, περιέγραψε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

Όπως είπε η ίδια στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!», η κίνηση αυτή νομιμοποίησε τη σχέση τους, ενώ αναφέρθηκε και στα αρνητικά σχόλια που άκουγε.

«Ήταν μία πολύ γενναία και μεγαλειώδης κίνηση, μία κίνηση που άλλαξε το ρου της ιστορίας σε ό,τι αφορούσε τη σχέση μας. Μου είχε πει να περιμένω να βγει να χαιρετήσει και μετά κάποιο σήμα του. Εγώ φαντάστηκα ότι το σήμα που μου είπε θα ήταν διακριτικό και όχι ότι θα γυρίσει και θα μου κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση», δήλωσε.

Για εκείνη ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ατρόμητος: «Δεν φοβήθηκε ποτέ. Ο άνθρωπος που φτάνει κοντά στον θάνατο βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Ο Ανδρέας ήταν καθαρά ο σκηνοθέτης και ο εμπνευστής αυτής της κίνησης. Τη μεγαλειότητα αυτής της κίνησης την κατάλαβα αργότερα, όταν πολλές γυναίκες μου έλεγαν «μπράβο, αυτός είναι άντρας». Ο Ανδρέας έκανε αυτή την κίνηση για να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει εμένα στον ελληνικό λαό».

Παράλληλα αποκάλυψε πως είχαν βιώσει μία σειρά εκβιασμών για να μην επιστρέψει μαζί του. «Ένας έκδοτης είχε πει να πάω στην Αμερική για 6 μήνες. Υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν πως δεν πρέπει να γυρίσω μαζί του από το Χέρφιλντ, γιατί τον καταστρέφω. Με βοήθησε πολύ ο Ανδρέας στα σχόλια που άκουγα. Μου έλεγε να μην ακούω κανέναν και να επιστρέψουμε μαζί».

Και στην ερώτηση για το αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και αν θα άλλαζε αυτή τη στιγμή, η απάντησή της είναι «όχι». «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα σε καμία περίπτωση εκείνη την στιγμή του νεύματος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου για μένα ήταν Θεός. Ήταν ο δικός μου Θεός».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coooqon03frt)

Σε εκείνο το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου αναφέρθηκε και ο Γιώργος Λιάνης, ο οποίος σημείωσε πως ο Παπανδρέου είχε ζητήσει από τον τότε υφυπουργό Τύπου, Δημήτρη Μαρούδα, να κάνει γνωστή την σχέση του με την Δήμητρα Λιάνη.

«Κάποιοι έλεγαν ότι του υπέδειξαν το νεύμα, κάποιοι είχαν αντιρρήσεις, αλλά εκείνος δεν εμπιστεύτηκε σε κανέναν αυτή την απόφασή του. Η κίνηση αυτή ήταν σκακιστική και ψυχολογίας. Εμείς μάθαμε για την απόφαση του λίγο πριν ξεκινήσουμε για την Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να ανακοινώσει τη σχέση τους σε μία περίοδο δύσκολη, όταν η Δήμητρα Λιάνη δεχόταν ένα τσουνάμι σχολίων.

«Η Δήμητρα έχει δει πολλά, έχει αντέξει πολλά και είναι σταθερή αξία», τόνισε ο συνθέτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ