Ελλαδα

Καρδίτσα: «Δεν ήταν αυτοκτονία, ήθελε να ζει ριψοκίνδυνα», λέει ο πατέρας του 12χρονου

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκιά αγοριού σε σκοτεινό φόντο
Το αγόρι είχε βρεθεί απαγχονισμένο στο δωμάτιο του (φωτογραφία αρχείου) © Unsplash

Καρδίτσα - Νεκρός 12χρονος: Οι δηλώσεις του πατέρα του παιδιού για το σενάριο της αυτοκτονίας και την επιθυμία του γιου του να φτάσει στα όρια

Το σενάριο της αυτοκτονίας του 12χρονου γιου του μέσα στο σπίτι της οικογένειας στην Καρδίτσα απορρίπτει ο πατέρας του ανήλικου μαθητή. Λίγες εβδομάδες μετά τον απαγχονισμό του παιδιού, ο πατέρας μίλησε στο Mega και υποστήριξε ότι ο γιος του ήθελε πάντοτε «να ζει ριψοκίνδυνα». 

Ο 12χρονος μαθητής πρώτης γυμνασίου είχε πει στην αδελφή και τους γονείς του ότι θα διαβάσει στο δωμάτιό του. Η δίδυμη αδελφή του μετά από λίγο έβαλε τις φωνές, με τους γονείς να τρέχουν, αλλά ήταν ήδη αργά για το παιδί. «Δεν ήταν αυτοκτονία, σίγουρα πράγματα. Το παιδί μπήκε μέσα, έφαγε και αντί να κάνει τα μαθήματά του, να παίξει με το lego, έκανε μία άσκηση σαν του Χουντίνι. Προσπαθούσε να φτάσει στα όρια δηλαδή, να δραπετεύει για να γίνει όπως οι σούπερ ήρωες. Φέτος το καλοκαίρι πήγε τόσο βαθιά μέσα στη θάλασσα, που έβαλα εγώ τα βατραχοπέδιλα και πήγα να τον φτάσω για να τον βγάλω έξω. Μου λέει: θέλω να δω τον βυθό και λέω: δε θα πας μόνος σου άλλη φορά», λέει ο πατέρας του 12χρονου.

«Το παιδί το χάσαμε. Το πώς και το γιατί, τι ήτανε, δεν ξέρουμε. Μπορεί να ήτανε ένα ηλίθιο παιχνίδι, αλλά δεν ξέρουμε, δεν ξέρουμε. Από ένα ατύχημα…», είπε στο Mega και την εκπομπή Live News η μητέρα του 12χρονου.  Ο πατέρας του παιδιού, τώρα που τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, τονίζει πως η απώλεια του 12χρονου δεν οφείλεται σε αυτοκτονία και μιλά για ένα παιδί πάρα πολύ δραστήριο. «Πριν 2 εβδομάδες πήραμε ποδήλατα, δεν το καταλάβαινα εγώ ότι ήθελε να ζήσει λίγο ριψοκίνδυνα όπως οι ήρωες της Marvel. Τώρα, για να σας δώσω να καταλάβετε, πήγαμε να δούμε το No Way Home με τον Spiderman και χειροκροτούσε όταν έβγαιναν οι Spiderman λες και έβλεπε τι να σας πω, τον πιο… τον Θεό του. Ζωγράφιζε πάρα πολύ ωραία, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα ψυχολογικό, είχαμε πάει και σε ψυχολόγους γιατί κάναμε αλλαγή σπιτιού και είχε περάσει από τους ψυχολόγους και μας είπαν μια απλή διάσπαση προσοχής. Εγώ έχω χειρότερη διάσπαση προσοχής άμα με βάλετε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ