- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Απάτη με e-mail «εμπλέκεστε σε υπόθεση πορνογραφίας» - Προειδοποίηση από την ΕΛΑΣ
«Μην ανοίξετε τα συνημμένα» - Δείτε τη fake επιστολή
Απάτη με επιστολή μέσω e-mail για υπόθεση πορνογραφίας - Η προειδοποίηση από την ΕΛΑΣ
Για νέα απάτη από επιτήδειους προειδοποιεί τους πολίτες η Αστυνομία. Αυτήν τη φορά οι επιτήδειοι διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας.
Η συγκεκριμένη επιστολή είναι ψευδής. Στην προσπάθειά τους, μάλιστα, να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Κύπρου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και δικαστικών Αρχών και Αρχών επιβολής του Νόμου.
Ειδικότερα, το e-mail με τη fake επιστολή φέρει τα στοιχεία του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γεωργίου Κώτσηρα, του γενικού γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκη, του αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, Στυλιανού Παπαθεοδώρου και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol, Jerome Bonet.
«Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι το συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν - παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος» αναφέρει η ανακοίνωση από την Αστυνομία.
Και προστίθεται: «Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και "να μην ανοίγουν" τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».
Η διακίνηση της ψεύτικης επιστολής γίνεται σε μια χρονική περίοδο που οι υποθέσεις με πορνογραφία στην Ελλάδα διαδέχονται η μία την άλλη, όπως συνέβη στην περίπτωση με τον συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα
Οι εκτιμήσεις του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης
Με αφορμή την εορτή του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου
Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το παιδί δεν κοιμόταν γιατί πίστευε ότι κάνει αμαρτίες, λέει
Τρεις ημέρες συζητήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των νησιωτικών κοινοτήτων
Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι φοιτητές στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα, αύριο οι συγκεντρώσεις
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Συναγερμός στις Αρχές
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.