Ελλαδα

Πετράλωνα: «Πάρτι βιασμών» διοργάνωνε ο πατέρας - Ο ρόλος της μητέρας

Νέες αποκαλύψεις για τον βιασμό των παιδιών της οικογένειας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανήλικος πίσω από πόρτα κοιτά προς τον δρόμο
Συνεχείς οι καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών © Unsplash / David Clarke

Βιασμός παιδιών οικογένειας στα Πετράλωνα από τον πατέρα: Η γνώση των γεγονότων από τη μητέρα, τα πάρτι και οι βιαστές του ανήλικου

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για την υπόθεση βιασμού δύο παιδιών από τον πατέρα τους στα Πετράλωνα. Μετά την αποκάλυψη ότι η μητέρα είχε γνώση για όσα βίωναν τα παιδιά, η δικηγόρος της 22χρονης σήμερα κόρης υποστήριξε ότι ο πατέρας διοργάνωνε πάρτι κατά τα οποία οι «καλεσμένοι» βίαζαν το αγόρι της οικογένειας, που είναι σήμερα 17 ετών. Με τη μητέρα εξακολουθεί να ζει το τρίτο, ανήλικο παιδί.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος της 22χρονης κόρης της οικογένειας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι από τις καταγγελίες των παιδιών προκύπτει ότι ο πατέρας διοργάνωνε πάρτι στα οποία βίαζαν το αγόρι. «Το αγόρι, το οποίο ήταν και το πρώτο που εξομολογήθηκε τι περνούσε στα χέρια του πατέρα του μιλώντας σε κάποιο κύριο που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά και στις καταθέσεις του είπε, επίσης, ότι δεχόταν απειλές από τη μητέρα για να σταματήσει τις καταγγελίες» συμπλήρωσε η δικηγόρος Δήμητρα Πλαστήρα. Κατά τις ίδιες καταγγελίες η μητέρα των παιδιών όχι μόνο γνώριζε τα πάντα αλλά σε μια περίπτωση βιασμού φέρεται να ήταν και παρούσα.

Αδέρφια καταγγέλλουν τον πατέρα τους για βιασμό και τη μητέρα για συγκάλυψη - Όσα δήλωσε η δικηγόρος

Βιασμός παιδιών από τον πατέρα τους στα Πετράλωνα: Η πρώτη καταγγελία - «Η μητέρα τα γνώριζε όλα»

«Αυτά που έχουν ζήσει τα παιδιά είναι σοκαριστικά. Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει το 2017 στην Εισαγγελία Ανηλίκων και η πρώτη φορά που κλήθηκαν να καταθέσουν όπως και όλοι όσοι θεωρητικά γνώριζαν, ήταν το 2018. Σήμερα έχουμε 2022 και η υπόθεση σχετικά με τα καταγγελλόμενα για τον πατέρα βρίσκεται ακόμα σε στάδιο έκδοσης βουλεύματος. Τα ανήλικα παιδιά είναι υπό τη γονική μέριμνα των καταγγελλόμενων γονέων τους για βιασμό και κακοποίηση», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η κ. Πλαστήρα και πρόσθεσε: «ο πατέρας έχει φύγει από το σπίτι. Η μία κόρη που είναι ενήλικη, έχει πάει στην επαρχία για να κάνει μια νέα αρχή, το ένα ανήλικο παιδί μένει με την μητέρα του και ο 17χρονος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια με την οικογένεια που τον έχει συνδράμει. Ο 17χρονος έχει βασανιστεί καθώς δεν έχει βιαστεί μόνο από τον πατέρα του, τον θείο του και άλλα πρόσωπα, αλλά έχει κακοποιηθεί ψυχολογικά και σωματικά και από τη μητέρα του όπως έχει καταγγείλει. Μάλιστα ο ανήλικος κατήγγειλε ότι έχει βιαστεί και μπροστά της».

Σύμφωνα με την ίδια, «θεωρούν συνένοχο τη μητέρα τους». Όπως τόνισε η κ. Πλαστήρα, «δεν γίνεται η Δικαιοσύνη να πηγαίνει με τόσο αργούς ρυθμούς και να αφήνουμε τη γονική μέριμνα στους καταγγελλόμενους γονείς τους. Αυτή η ολιγωρία και η καθυστέρηση είναι και σε βάρος του τεκμηρίου της αθωότητας. Η μήνυση και οι καταγγελίες που αφορούσαν στον πατέρα ήταν σε προχωρημένο στάδιο. Γιατί δεν έγινε έρευνα στο σπίτι τους και στον χώρο τους από τη στιγμή που τα παιδιά είχαν καταγγείλει ότι κακοποιούνταν;».

Βιασμός παιδιών στα Πετράλωνα από τον πατέρα τους: «Κάποιες πράξεις έχουν βιντεοσκοπηθεί»

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 22χρονης σήμερα κόρης της οικογένειας, «τα παιδιά έχουν καταγγείλει ότι κάποιες πράξεις έχουν βιντεοσκοπηθεί, ειδικά κατά τη διάρκεια βιασμού του ο ανήλικος είχε παρατηρήσει πολλές φορές ανθρώπους να τραβούν βίντεο. Όπως καταγγέλλει έχει βιαστεί και από άλλους άνδρες ο ανήλικος στα πάρτι που διοργάνωνε ο πατέρας τους». Η κ. Πλαστήρα τόνισε ότι «και τα τρία παιδιά όταν μίλησαν, μίλησαν για πρώτη φορά στον άνθρωπο που έσπευσε να τους συνδράμει και ψυχολογικά. Υπήρχαν απειλές για να μην μιλήσουν τόσο κατά της ζωής του ανήλικου και μελών της οικογένειας».

Μήνυση παιδιών κατά των γονέων τους: Ο πατέρας μας βίαζε και η μητέρα σιωπούσε | OPEN TV

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ