Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Ρουπακιάς ήρθε για να μαχαιρώσει τον Παύλο και να φύγει»

Η κατάθεση φίλου του δολοφονημένου μουσικού στο δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στενός φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η κατάθεση στενού φίλου του Παύλου Φύσσα και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Δίκη Χρυσής Αυγής - Παύλος Φύσσας: Η κατάθεση στενού του φίλου για το βράδυ της δολοφονίας και τις απειλές

Με την κατάθεση στενού φίλου του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται σήμερα (24/10) η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος κατάθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι πιστεύει πως η επίθεση ήταν οργανωμένη.

«Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα», είπε ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του. «Κάποια άτομα μας γνωρίζουν» είπε συμπληρώνοντας πως «όλες οι ενέργειες στόχευαν στον Παύλο. Όσοι είναι φασίστες είναι αντίθετοι με εμάς. Υπάρχει, όμως, μια διαφορά. Εμείς για τις ιδέες μας ποτέ δεν θα σκοτώναμε. Εγώ είδα δύο κινήσεις το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «τι έκανε ο Παύλος Φύσσας» είπε με κατηγορηματικό τρόπο: «Αμυνόταν».

Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος πρόσθεσε στην κατάθεσή του: «Είδα το αυτοκίνητο του Ρουπακιά να έρχεται ανάποδα. Βγήκε από το αμάξι και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο. Οι άλλοι του άνοιξαν χώρο. Πήγε τον αγκάλιασε με το ένα χέρι και με το άλλο τον μαχαίρωσε. Δεν ήταν συμπλοκή, ήταν επίθεση. Μας επιτέθηκαν. Ερχόντουσαν ανά πεντάδες, χτυπούσαν, έφευγαν και ξαναγύριζαν. Με χτύπησαν και έπεσα κάτω. Οι τελευταίοι πέντε κύκλωσαν τον Παύλο. Καθώς σηκωνόμουν είδα τον Ρουπακιά. Του άνοιξαν χώρο» κατέθεσε. 

Πρόεδρος: Τον περίμεναν οι άλλοι τον Ρουπακιά;
Μάρτυρας: Πιστεύω πως ναι, τον περίμεναν

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας φίλος του Π. Φύσσα | 24/10/2022 | ΕΡΤ

Δίκη Παύλου Φύσσα: Η κατάθεση φίλου του για τις απειλές που δεχόταν ο Παύλος Φύσσας

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος αναφέρθηκε στις απειλές που δεχόταν ο ίδιος ακόμη και 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία του φίλου του. «Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα». 

Για το βράδυ της επίθεσης είπε: «Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ… Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά».

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;
Μάρτυρας: Αμυνόταν.

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιάς μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει…

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει “παιδιά όχι και μαχαίρια”. Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Ακόμη, ο κ. Μελαχροινόπουλος, τόνισε πως κατά την παραμονή της παρέας του Π. Φύσσα στην καφετέρια Κοράλλι, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο. «Στο Κοράλλι δεν είδα κάτι συγκεκριμένο δύο άτομα που φορούσαν μαύρη μπλούζα ανάποδα και παντελόνι παραλλαγής. Δεν τους ήξερα αυτούς»  είπε.

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα. Το κατάλαβα από την εμφάνιση τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ