Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής - Μάγδα Φύσσα: «Για τους στίχους του τον σκοτώσατε;»

Οργή για τις ερωτήσεις της υπεράσπισης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη Χρυσής Αυγής - Μάγδα Φύσσα
Η Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Δίκη Χρυσής Αυγής - Μάγδα Φύσσα: Η οργή στη δικαστική αίθουσα, οι ερωτήσεις της υπεράσπισης και η κατάθεση φίλου του Παύλου

Οργισμένη βγήκε από τη δικαστική αίθουσα η Μάγδα Φύσσα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Συγκεκριμένα, οργή προκάλεσαν στη μητέρα του Παύλου Φύσσα οι ερωτήσεις που υπέβαλλε στον Δημήτρη Μελαχροινόπουλο, φίλο του γιου της, συνήγορος υπεράσπισης. Κατά την εξέταση του μάρτυρα από την πλευρά των κατηγορουμένων, η μητέρα του μουσικού εκνευρίστηκε όταν συνήγορος υπεράσπισης ρωτούσε τον μάρτυρα για στίχους του Παύλου Φύσσα. Καθώς είχαν προηγηθεί αντίστοιχες ερωτήσεις από την υπεράσπιση, η Μάγδα Φύσσα άρχισε να φωνάζει: «Τελικά για να καταλάβουμε. Για τους στίχους του τον σκοτώσατε; Τον μάρτυρα δικάζετε; Θα κάνετε καμία ερώτηση για την υπόθεση;».

Η πρόεδρος αμέσως ζήτησε από τη Μάγδα Φύσσα να περάσει έξω και εκείνη όρθια αφού της απάντησε ότι «θα περάσω γιατί δεν μπορώ να τον ακούω» βγήκε από την αίθουσα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Ρουπακιάς ήρθε για να μαχαιρώσει τον Παύλο και να φύγει»

Με την κατάθεση στενού φίλου του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται σήμερα (24/10) η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος κατάθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι πιστεύει πως η επίθεση ήταν οργανωμένη.

«Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα», είπε ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του. «Κάποια άτομα μας γνωρίζουν» είπε συμπληρώνοντας πως «όλες οι ενέργειες στόχευαν στον Παύλο. Όσοι είναι φασίστες είναι αντίθετοι με εμάς. Υπάρχει, όμως, μια διαφορά. Εμείς για τις ιδέες μας ποτέ δεν θα σκοτώναμε. Εγώ είδα δύο κινήσεις το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «τι έκανε ο Παύλος Φύσσας» είπε με κατηγορηματικό τρόπο: «Αμυνόταν».

Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος πρόσθεσε στην κατάθεσή του: «Είδα το αυτοκίνητο του Ρουπακιά να έρχεται ανάποδα. Βγήκε από το αμάξι και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο. Οι άλλοι του άνοιξαν χώρο. Πήγε τον αγκάλιασε με το ένα χέρι και με το άλλο τον μαχαίρωσε. Δεν ήταν συμπλοκή, ήταν επίθεση. Μας επιτέθηκαν. Ερχόντουσαν ανά πεντάδες, χτυπούσαν, έφευγαν και ξαναγύριζαν. Με χτύπησαν και έπεσα κάτω. Οι τελευταίοι πέντε κύκλωσαν τον Παύλο. Καθώς σηκωνόμουν είδα τον Ρουπακιά. Του άνοιξαν χώρο» κατέθεσε.

Πρόεδρος: Τον περίμεναν οι άλλοι τον Ρουπακιά;
Μάρτυρας: Πιστεύω πως ναι, τον περίμεναν.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας φίλος του Π. Φύσσα | 24/10/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ