- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κολωνός: Κατεπείγουσα έρευνα για τυχόν διακίνηση φωτογραφιών της 12χρονης
Ποινικές ευθύνες στα πρόσωπα που ενδεχομένως διέρρευσαν οπτικό υλικό
Η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε έρευνα για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντ. Ελευθεριάνος, για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου.
Η έρευνα αφορά στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας.
Σκοπός της έρευνας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να διακριβωθεί αν έχει υπάρξει διακίνηση φωτογραφιών της ανήλικης ή άλλου οπτικού υλικού όπως ειπώθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.
Η έρευνα έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει διακινηθεί τέτοιο υλικό, υπάρχει παραγγελία να διερευνηθεί ποια είναι τα πρόσωπα, που ενδεχομένως διακίνησαν το επίμαχο υλικό, ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.
Όλα αυτά, ενώ οργή προκάλεσαν σημερινές δηλώσεις δικηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων για την ηλικία της 12χρονης.
Η 12χρονη έγινε πιο γρήγορα γυναίκα» υποστήριξε ο δικηγόρος του 33χρονου συλληφθέντα για την υπόθεση του Κολωνού, προκαλώντας την αντίδραση των παρουσιαστών της τηλεοπτικής εκπομπής του Ant1 στην οποία έκανε σήμερα (20/10) δηλώσεις.
«Πράγματι με φωτογραφίες που υπάρχουν στη δικογραφία, που βλέπουμε την εικόνα της κοπελίτσας είναι αναπτυγμένη για την ηλικία της. Και το ύψος της και η σωματοδομή της. Είναι πραγματικά περιστατικά δεν τα λέω μόνο εγώ, τα λένε και άλλοι συνάδελφοι. Θεωρώ ότι λόγω της ατυχίας του εξαναγκασμού που είχε από άλλους, αυτό την είχε επηρεάσει και ορμονικά, είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα» δήλωσε ο δικηγόρος του 33χρονου, Γιάννης Μπαρκαγιάννης και πρόσθεσε: «Σωματικά εννοώ. Μην λέτε πράγματα που δεν έχω πει, σε τέτοιο βαθμό που με εκθέτουν και εμένα και όλους. Είπα ότι σωματικά ήταν ανεπτυγμένη, από τα άσχημα βιώματα στα οποία την ανάγκασαν άλλοι να προβεί. Εγώ χθες είχα μια νομική τοποθέτηση. Βασίστηκα σε ένα άρθρο του νόμου. Ο εντολέας μου κατηγορείται για ένα συγκεκριμένο άρθρο. Το τρίτο εδάφιο αυτό του άρθρου, το έχει φτιάξει ο νομοθέτης όχι εγώ, λέει ότι αν κάποιος έρθει σε επαφή με ένα άτομο που είναι 15 και μία ημέρα, δεν διώκεται για κακούργημα διώκεται για πλημμέλημα και έχει ποινή φυλάκισης από τρία έτη μέχρι πέντε. Εγώ που το στοιχειοθέτησα αυτό; Στο γεγονός ότι ήρθε σε επαφή σε ένα chat όπου για να κάνεις εγγραφή πρέπει να είσαι 20 ετών. Συνεπώς, ο εντολέας μου την πρώτη φορά νόμιζε ότι συνομιλούσε με άτομο 20 ετών. Προσκόμισα έγγραφα στην ανακρίτρια, στην ανακριτική διαδικασία όπου στο ερώτημα πόσο χρονών είσαι, απάντησε: είμαι 17 ετών. Συνεπώς, ο εντολέας μου θεωρούσε αρχικά ότι μιλούσε με μια 20χρονη και μετά με μια 17χρονη» υπογράμμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στον Ant1, o δικηγόρος υποστήριξε ότι «ο εντολέας μου συναντήθηκε μία φορά, και άλλη μια που δεν ολοκληρώθηκε ενώ ήταν σχεδιασμένο καθώς δεν ολοκληρώθηκε η μεταφορά του εμβάσματος. Ο εντολέας μου μπήκε στη φυλακή, γιατί δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει αυτά τα 2,5 χρόνια τα 12,5 την πραγματική της ηλικία, με τα 15. Οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί δεν είχε την ικανότητα να ξεχωρίσει αν ήταν 12,5 ή 15. Εγώ δεν αρνούμαι. Να κατηγορηθεί. Δεν είναι βιασμός. Είναι μια άλλη πράξη. Είναι γενετήσια πράξη με ανήλικο, έπειτα από πληρωμή. Είπα στον ανακριτή, βάλτε του τη μεγαλύτερη κατηγορία που είναι πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τα μηνύματα που είδα, το ύφος δεν συνάδει με ένα παιδί 12 ετών. Ο εντολέας μου με το που μπήκε στη νόμιμη εφαρμογή, στο chat, με το που έκανε εγγραφή του ήρθε μήνυμα. Του έλεγε: γεια σου, με λένε τάδε, είμαι 17 ετών έχω ύψος 1,65μ. Θέλω να συναντηθούμε στα Σεπόλια. Αυτό είναι το τηλέφωνό μου. Κατευθείαν, με το που έκανε την εγγραφή. Όταν γίνεται η εγγραφή μπαίνεις σε μια ηλικιακή ομάδα και ο πελάτης μου διάλεξε το 20 με 25 ετών» συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης.
«Θα προσφύγουμε γιατί όπως σας είπα εδώ υπάρχει ένα νομοθετικό κενό. Η συνάντηση δεν κράτησε πάνω από 2,5 λεπτά. Με το που της έδωσε τα χρήματα και της είπε πάμε σε ένα ξενοδοχείο γιατί νιώθω άσχημα, του ανέφερε πάω να αφήσω τα χρήματα στη μητέρα μου και με μηνύματα προκύπτει ότι έγινε μέσα σε τρία λεπτά το πολύ. Εμένα μου είπε ότι την έκανε γύρω στα 17. Και 15 να θεωρούσε νομικά, έχει πλημμεληματική δίωξη. Εμείς ζητάμε το νομοθετικά ορθό. Επίσης, στο παρελθόν δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Είναι ένα κριτήριο. Δεν είναι επικίνδυνος για φυγή», ανέφερε σε άλλο σημείο ο δικηγόρος του 33χρονου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.