Ελλαδα

Κολωνός: Το γραπτό μήνυμα που έστειλε τη μητέρα της 12χρονης στη φυλακή

Ένα SMS της ανήλικης προς τη μητέρα της έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την απόφαση των δικαστικών αρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ένα SMS στο κινητό της μητέρας έπαιξε σημαντικό ρόλο για να προφυλακιστεί η 37χρονη, που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία.
H μητέρα της 12χρονης φτάνει στον ανακριτή μετά τη σύλληψή της με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας © Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ένα SMS στο κινητό της μητέρας έπαιξε σημαντικό ρόλο για να προφυλακιστεί η 37χρονη, που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία.

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς εχθές οι δικαστικές αρχές έκριναν ως ιδιαίτερα επιβαρυντικά τα στοιχεία που προέκυψαν εις βάρος της μητέρας του παιδιού, αποφασίζοντας την προσωρινή της κράτηση.

Μετά την απολογία της 37χρονης, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι η μητέρα της 12χρονης δεν έπεισε ότι είναι αμέτοχη σε όσα βίωνε το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη για το αδίκημα της συνέργειας σε μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης κόρης της, αρνήθηκε τα πάντα.

Κλαίγοντας και πολλές φορές μην μπορώντας να μιλήσει έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που της τέθηκαν με βασικότερο όλων την εξήγηση της για τέσσερα εμβάσματα που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμό της. Τα εμβάσματα αφορούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας , ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.

Ερωτήσεις δέχθηκε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και για τα μηνύματα που φαίνεται να είχε ανταλλάξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώην σύζυγό του. Η θέση της μητέρας, είναι ότι σε συνεννόηση με την αστυνομία, αφού κατήγγειλε τον Μίχο, επιχειρούσε να κρατήσει επαφή με τον 53χρονο για να μην καταλάβει κάτι.

Βλέποντας την μητέρα τους να αποχωρεί με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών από την Ευελπίδων, τα δύο ενήλικα παιδιά της οικογένειας, η κόρη και ο γιος της 37χρονης ξέσπασαν σε κλάματα, φωνάζοντας τη μητέρα τους.

Το στοιχείο που φαίνεται πως «έκαψε» την 37χρονη μητέρα, ήταν το γεγονός ότι βρέθηκαν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μηνύματα από το ανήλικο παιδί προς τον Μίχο με το εξής περιεχόμενο: «Τα λεφτά στη μάνα μου».

Η προσπάθεια της υπεράσπισής της να πειστεί η ανακρίτρια ότι η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού δεν ήξερε τίποτα για την εγκληματική δράση του Ηλία Μίχου και των άλλων δεν ευοδώθηκε.

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της 37χρονης, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, προσήλθαν στην ανάκριση και είπαν ότι η μητέρα τους δεν γνώριζε τίποτα και μόλις έμαθε όσα είχαν συμβεί, έγινε έξαλλη.

Υπέρ της κατηγορουμένης κατέθεσε και μία θεία του άτυχου παιδιού, που και εκείνη επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση της. Ωστόσο οι καταθέσεις αυτές δεν στάθηκαν ικανές να αναστρέψουν το κλίμα και έτσι η προφυλάκιση κρίθηκε αναγκαία. Να σημειωθεί ότι τα παιδάκια της οικογένειας έχουν, με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, οδηγηθεί σε προσωρινή φιλοξενία στο Χαμόγελο του Παιδιού, έως ότου η πολιτεία βρει μόνιμη λύση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ