Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.: Μόνο οι αρμόδιοι εκφράζουν τις επίσημες θέσεις της αστυνομίας
Η ανακοίνωση - Ποιους αφορά


Η απάντηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τις τοποθετήσεις διαφόρων γύρω από την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η επίσημη θέση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας εκφράζεται μόνο από την πολιτική και φυσική τους ηγεσία.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε τοποθέτηση στα ΜΜΕ από διαφορετικό πρόσωπο δεν αποτελεί επίσημη θέση της ΕΛ.ΑΣ.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δόθηκε με αφορμή δηλώσεις αστυνομικών και άλλων στα ΜΜΕ για την υπόθεση της 12χρονης, οι οποίοι επικαλούνται πληροφορίες από την αρμόδια υπηρεσία ή τη δικογραφία, κάτι που δεν ισχύει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.:
«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία λειτουργούν με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και η επίσημη θέση τους εκφράζεται κάθε φορά μέσα από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις που πραγματοποιούν ο υπουργός, ο υφυπουργός, οι γενικοί γραμματείς, ο Αρχηγός του Σώματος και ο εκάστοτε εκπρόσωπος Τύπου.
Συνεπώς, τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης, που δεν πραγματοποιούνται από τους ανωτέρω αναφερόμενους, σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης ανήλικης, που χειρίζεται το τελευταίο διάστημα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και για όλες τις υποθέσεις που χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία, δεν αντιπροσωπεύουν την επίσημη θέση του Σώματος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο ανήλικοι σε κρίσιμη κατάσταση
Η «Ώρα της Γης» διεξάγεται για 19η χρονιά που φέτος είναι αφιερωμένη στη θάλασσα
Πώς μπορείτε να τον ξεχωρίσετε από το ψάρι λινγκ
Εμβρόντητοι έμειναν οι σεισμολόγοι και οι επιστήμονες
Το άνοιγμα στην κοινωνία 2020-2025
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα ενημερωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας
Το φαινόμενο φαίνεται να οφείλεται πιθανότατα σε φυσικά αίτια
Ο κατηγορούμενος εξετάστηκε από τον Κορυδαλλό
Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη
Η μητέρα έδειξε ως δολοφόνο την κόρη - «Μου κατέστρεψε τη ζωή», λέει η 23χρονη
Θα μείνουμε στο βολικό για πολλούς σήμερα και θα αγνοήσουμε την παρακμή και τη συρρίκνωσή μας που με μαθηματική βεβαιότητα έρχεται αύριο;
Με ευαισθησία και ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας και στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η LAMDA Development προχώρησε άμεσα σε δράσεις αποκατάστασης και ασφάλειας της Πεντέλης.
«Ηθοποιός με πήρε τηλέφωνο και ούρλιαζε. Μου είπε "ντροπή σου που έχεις φίλο τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον στηρίζεις"»
Έκκληση από την οικογένειά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.