Ελλαδα

Μετρό: Επόμενη στάση Πειραιάς - Οι τρεις σταθμοί που παραδίδονται σήμερα σε βίντεο και εικόνες

Τα πρώτα και τελευταία δρομολόγια - Οι αλλαγές στα λεωφορεία

62224-137655.jpg
Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σταθμός Μετρό «Δημοτικό Θέατρο» στον Πειραιά
Ο σταθμός Μετρό «Δημοτικό Θέατρο» στον Πειραιά © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μετρό Πειραιάς, Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο - Οι νέοι σταθμοί και τα εγκαίνια στη Γραμμή 3 - Δρομολόγια και λεωφορεία - Πολιτική αντιπαράθεση Καραμανλή με ΣΥΡΙΖΑ

Το Μετρό από και προς τον Πειραιά θα μπορεί να παίρνει από σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 το επιβατικό κοινό. «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» είναι οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στη Γραμμή 3.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 10:30 στον Πειραιά, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Με αυτούς τους τρεις νέους σταθμούς ολοκληρώνεται η επέκταση της Γραμμής 3 που είχε ξεκινήσει από την Αγία Μαρίνα. Είχαν προηγηθεί τα εγκαίνια το καλοκαίρι του 2020 στους σταθμούς Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα.

Η έλευση του Μετρό στον Πειραιά αναμένεται να δώσει «ανάσα» στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν αυξάνεται ο Τουρισμός και αναχωρούν οι αδειούχοι του καλοκαιριού για τα νησιά του Αιγαίου.

Παράλληλα, ο Πειραιάς γίνεται σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο, καθώς εκεί συνενώνονται λειτουργικά δύο Γραμμές Μετρό (Γραμμή 1 και Γραμμή 3), το λιμάνι, ο Προαστιακός σιδηρόδρομος και το Τραμ, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Ο σταθμός Μετρό «Πειραιάς»
Ο σταθμός Μετρό «Πειραιάς» © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Με το Μετρό στον Πειραιά η πρόσβαση του επιβατικού κοινού στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας γίνεται άμεσα και εύκολα
Με το Μετρό στον Πειραιά η πρόσβαση του επιβατικού κοινού στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας γίνεται άμεσα και εύκολα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Χαρακτηριστικό είναι ότι η απόσταση «Πειραιάς - Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα διαρκεί 55 λεπτά. Με τους τρεις νέους σταθμούς στη Γραμμή 3 η μετακίνηση από και προς το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Μετρό Πειραιάς - Η Γραμμή 3 σε αριθμούς

«Επόμενος σταθμός Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο» θα ακούγεται από τα μεγάφωνα των νέων σταθμών μετά τα εγκαίνια σήμερα Δευτέρα (10/10).

Συνολικά, η Γραμμή 3 του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς μετά την επέκτασή της προς τα δυτικά και τα νότια της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, πρόκειται για μια επένδυση ύψους 730 εκατ. ευρώ σε περιοχές του Δήμου Πειραιά και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα) που σήμερα έχουν έντονα προβλήματα κυκλοφορίας.

Ακολουθούν αριθμητικά δεδομένα από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για τη Γραμμή 3 που συνδέει πλέον τον Πειραιά με το Αεροδρόμιο

  • 7,6 χλμ. η σήραγγα στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς»
  • 6 οι νέοι σύγχρονοι σταθμοί (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) με 7 ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.
  • 132.000 περισσότεροι επιβάτες ημερησίως προστίθενται στην επιβατική κίνηση με τους τρεις νέους σταθμούς
  • 23.000 Ι.Χ. οχήματα λιγότερα στους δρόμους κάθε ημέρα
  • 120 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα λιγότεροι ημερησίως
  • 50 λεπτά η διάρκεια μετακίνησης από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα.
Το Μετρό Πειραιά σε τελική ευθεία για την παράδοση

Δρομολόγια από και προς το Μετρό «Πειραιάς» - Πόσο συχνά είναι - Τι ώρες ξεκινούν οι πρώτοι συρμοί

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μετά τα εγκαίνια οι σταθμοί Μετρό «Πειραιάς», «Μανιάτικα» και «Δημοτικό Θέατρο» θα δοθούν άμεσα στο επιβατικό κοινό χωρίς καθυστερήσεις.

Αναφορικά με την ώρα που ξεκινούν οι πρώτοι συρμοί σήμερα, ανέφερε ότι οι τρεις νέοι σταθμοί παραδίδονται στην κυκλοφορία στις 14:30, με τους πρώτους επιβάτες να έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται από και προς τον Πειραιά.

Ο σταθμός Μετρό «Δημοτικό Θέατρο» της Γραμμής 3
Ο σταθμός Μετρό «Δημοτικό Θέατρο» της Γραμμής 3 © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο σταθμός Μετρό «Πειραιάς» της Γραμμής 3
Ο σταθμός Μετρό «Πειραιάς» της Γραμμής 3 © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθούν αναλυτικά στοιχεία από την Αττικό Μετρό για τη συχνότητα των δρομολογίων στη Γραμμή 3 μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης προς Πειραιά:

  • Στο τμήμα «Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας» τις ώρες αιχμής (07.30 -11.00 & 13:30 - 17:30) παραμένει στα 4' και τις νυχτερινές ώρες (22:00 - 00:20) μειώνεται στα 9' από 10'.
  • Στο τμήμα «Αεροδρόμιο - Δημοτικό Θέατρο» η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36'.
  • Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Μετρό «Δημοτικό Θέατρο» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» θα ξεκινά στις 05:30.
  • Πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς «Αιγάλεω» και «Μοναστηράκι» στην κατεύθυνση προς «Δουκίσσης Πλακεντίας» και από τον σταθμό «Εθνική Άμυνα» στην κατεύθυνση προς «Δημοτικό Θέατρο».
  • Το τελευταίο δρομολόγιο (Δευτέρα - Πέμπτη & Κυριακή) από τη στάση Μετρό «Δημοτικό Θέατρο» θα γίνεται στις 23:59 και από τη «Δουκίσσης Πλακεντίας» στις 00:03.
  • Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και ισχύει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν στη 01:06 από το «Δημοτικό Θέατρο» και στη 01:10 από τη «Δουκίσσης Πλακεντίας».
  • Τελευταίοι συρμοί από τον σταθμό Μετρό «Σύνταγμα» προς όλες τις κατευθύνσεις θα αναχωρούν στις 00:23 (Δευτέρα - Πέμπτη & Κυριακή) και στη 01:30 (Παρασκευή και Σάββατο).

Μετρό στον Πειραιά - Οι αλλαγές στα λεωφορεία - Καταργείται η λεωφορειακή γραμμή 900

Η έλευση του Μετρό στον Πειραιά φέρνει αλλαγές και στα λεωφορεία. Ειδικότερα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης του συγκοινωνιακού δικτύου που έχει διαμορφώσει ο ΟΑΣΑ για τη διασύνδεση των δήμων στις περιοχές που βρίσκονται οι νέοι σταθμοί του Μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο» και για τη δυνατότητα νέων μετεπιβιβάσεων, προβλέπει ενισχύσεις και τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών.

Η αναδιαμόρφωση των γραμμών στα λεωφορεία χωρίζεται σε δυο φάσεις:

  1. Κατά την πρώτη φάση, με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών, προβλέπονται άμεσες παρεμβάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν μετά το πρώτο διάστημα λειτουργίας των σταθμών.
  2. Στη συνέχεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα ακολουθήσει η επόμενη φάση ανασχεδιασμού που θα περιλαμβάνει πρόσθετες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα απαιτηθούν μετά την ολοκληρωμένη λειτουργία της Γραμμής 3, κατόπιν εκτίμησης και αξιολόγησης της διαμορφωθείσας κατάστασης στο συγκοινωνιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Πιο αναλυτικά, έχουν σχεδιαστεί οι εξής παρεμβάσεις στα λεωφορεία μετά τα εγκαίνια στους σταθμούς Μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιά» και «Δημοτικό Θέατρο»:

  • Η λεωφορειακή γραμμή 831 Αιγάλεω - Πειραιάς ενισχύεται με επιπλέον δρομολόγια καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Η λεωφορειακή γραμμή 810 Σχιστό - Κορυδαλλός τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του Μετρό «Κορυδαλλός» και θα διασυνδεθεί με την Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη.
  • Η λεωφορειακή γραμμή 830 Αγία Βαρβάρα - Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός».
  • Η λεωφορειακή γραμμή 846 Νεάπολη - Νίκαια - Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του Μετρό «Νίκαια».
  • Η λεωφορειακή γραμμή 900, η οποία δημιουργήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια για να καλύψει τη μεταβατική περίοδο μεταξύ της λειτουργίας των σταθμών Μετρό «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» και των 3 νέων σταθμών του «Πειραιά», καταργείται.
  • Οι αφετηρίες και τα τέρματα των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών παραμένουν ως έχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185. Παράλληλα, όλες οι πληροφορίες για τα δρομολόγια της Γραμμής 3 του Μετρό, όπως αυτά διαμορφώνονται από σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΣΤΑ.ΣΥ.

Μετρό Πειραιά:«Πρεμιέρα» τη Δευτέρα  |9/10/22|ΕΡΤ
Όταν ο Βαγγέλης Γερμανός τραγουδούσε για το «Μετρό στον Πειραιά»

Οπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η επέκταση της Γραμμής 3 καταλήγει πλέον στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, καθιστώντας πανεύκολη την άμεση, γρήγορη και άνετη μετακίνηση του επιβατικού κοινού -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου χιλιάδες ταξιδιώτες πηγαίνουν διακοπές σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Πολλά χρόνια πριν τελικά συμβεί αυτό, η ιδέα για Μετρό στον Πειραιά υπήρχε μόνο σε τραγούδι. Στον δίσκο «Ερωτικό Κούρδισμα», που κυκλοφόρησε το 1982 ο Βαγγέλης Γερμανός είχε υμνήσει τον έρωτα με το τραγούδι «Κρουαζιέρα».

«Το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι, πάρε το μετρό για Πειραιά» τραγουδούσε (σ.σ. αναφερόμενος στον Ηλεκτρικό, καθώς δεν υπήρχε κάποιο άλλο μέσο σταθερής τροχιάς εκείνη την εποχή), προσθέτοντας: «Μέσα στο γλυκό καλοκαιράκι να πάμε κρουαζιέρα στα νησιά».

Με τον σταθμό Μετρό «Πειραιάς» εκμηδενίζονται οι αποστάσεις για τους τουρίστες και τους αδειούχους του καλοκαιριού
Με τον σταθμό Μετρό «Πειραιάς» εκμηδενίζονται οι αποστάσεις για τους τουρίστες και τους αδειούχους του καλοκαιριού © EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ

Η «Κρουαζιέρα» αποτελεί μέχρι και σήμερα «ύμνο» για τα ερωτευμένα ζευγάρια και είναι ένα από τα τραγούδια που συνοδεύει τη μετακίνηση μέχρι το λιμάνι του Πειραιά για την καλοκαιρινή απόδραση -όσο σύντομη κι αν είναι αυτή ημερολογιακά. Έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο και έχει «ντύσει» μουσικά σημαντικές στιγμές ερωτευμένων που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να δείξουν έμπρακτα ότι αγαπούν και νοιάζονται για το άλλο τους μισό.

Βαγγέλης Γερμανός - Κρουαζιέρα - Official Audio Release
Πολιτική αντιπαράθεση Κώστα Καραμανλή με ΣΥΡΙΖΑ για τους μουσαμάδες στο Μετρό Θεσσαλονίκης

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας για το Μετρό που φθάνει στον Πειραιά, έχει αφήσει επανειλημμένα αιχμές για τους «μουσαμάδες του ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενος στα όσα είχαν εκτυλιχθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2019, όταν ο προκάτοχός του στο υπουργείο, κ. Σπίρτζης, μαζί με τον κ. Παππά και την κα Νοτοπούλου «είχαν κάνει εγκαίνια χωρίς σταθμό και βόλτα με ακίνητο συρμό», όπως είχε ανακοινώσει εκείνη την περίοδο η ΝΔ.

Ο κ. Καραμανλής, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την Κυριακή, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει να μιλά με πράξεις, ξεμπλοκάροντας σημαντικά αναπτυξιακά έργα που αλλάζουν την Ελλάδα (Μετρό Θεσσαλονίκης, ΒΟΑΚ κα).

«Εμείς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνουμε φιέστες, αύριο στις 10:30 ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τους σταθμούς, και θα δοθούν αμέσως μετά, στις 14:00, στο επιβατικό κοινό» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Και πρόσθεσε: «Ένα έργο που είχε παραπεμφθεί στις καλένδες της γραφειοκρατίας και της κρίσης, παραδίδεται μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων στους πολίτες. Έχουμε ήδη παραδώσει τρεις σταθμούς στον Πειραιά και παραδίδουμε αύριο άλλους τρεις».

«Γίνεται το αυτονόητο, ενώνουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο. Η απόσταση από το Σύνταγμα στον Πειραιά θα διεξάγεται σε 20 λεπτά» ανέφερε επίσης. Και συμπλήρωσε: «Βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών με τα έργα αυτά που παραδίδονται στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ενώ σχεδιάζονται και νέες επεκτάσεις».

Αναφορικά με τη Γραμμή 4 και την πορεία των έργων, ο κ. Καραμανλής είπε: «Το έργο της γραμμής 4, που και αυτό είχε κολλήσει, η κυβέρνησή μας το ξεμπλόκαρε. Δεν είναι έργα αποσπασματικά αυτά, ξεμπλοκάρουν ο ΒΟΑΚ, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, γίνονται έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα».

«Στο παρελθόν είχαμε ζήσει εικόνες απείρου κάλλους, να εγκαινιάζονται μουσαμάδες. Αυτό να σταματήσει. Εμείς δεσμευτήκαμε, υποσχεθήκαμε παραδίδουμε. Πρόκειται για ειδοποιό διαφορά μεταξύ του χθες και του σήμερα, διαφορά πολιτικής κουλτούρας» συνέχισε.

Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης τόνισε: «Στο τέλος του 2023 θα είναι έτοιμο. Οι πλατείες παραδίδονται σιγά σιγά στους πολίτες, και αυτό δείχνει ότι το έργο είναι σε εξέλιξη, ξεπεράσαμε τον “σκόπελο” της Βενιζέλου, αύριο στον σταθμό Δημοτικό Θέατρο θα δείξουμε πώς μπορούμε να “παντρέψουμε” αρχαία και μετρό, να αναδείξουμε τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας».

Καραμανλής σε ΣΚΑΪ: Από το Σύνταγμα στον Πειραιά σε 20λεπτο - Πότε παραδίδεται το Μετρό Θεσσαλονίκης

Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σχόλιό του για το Μετρό στον Πειραιά, έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα» και κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών «να μην την υποβαθμίσουν και τη γελοιοποιήσουν φιέστες ανόητης κυβερνητικής πλασματικής αυτοεπιβεβαίωσης από τον υπουργό Κώστα Καραμανλή και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στην κοινή τους ανακοίνωση ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης καθώς και οι βουλευτές Α΄και Β΄ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφέρουν ότι «Η νέα Γραμμή 3 του Μετρό που συνδέει τον Πειραιά με τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό, την Αγία Βαρβάρα, το Αιγάλεω και με πολλούς σταθμούς της Αθήνας με τελική κατάληξη τον Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", ανοίγουν ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Πειραιά και στις καθημερινές ανάγκες τους, σε συνδυασμό με τους ΗΣΑΠ, τον Προαστιακό και το Τραμ. Ανοίγουν και νέους δρόμους για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Εργασίες της τελευταίας στιγμής στο Μετρό «Πειραιάς»
Εργασίες της τελευταίας στιγμής στο Μετρό «Πειραιάς» © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
Οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό «Πειραιάς», «Μανιάτικα» και «Δημοτικό Θέατρο» ολοκληρώνουν την επέκταση στη Γραμμή 3
Οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό «Πειραιάς», «Μανιάτικα» και «Δημοτικό Θέατρο» ολοκληρώνουν την επέκταση στη Γραμμή 3 © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Παράλληλα, ισχυρίζονται ότι «η απουσία σχεδιασμού και από την παρούσα κυβέρνηση, φέρνει μεν το Μετρό στον Πειραιά, αλλά μειώνει τα δρομολόγια προς το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, καθώς δεν προνοήθηκε να έχουν αγοραστεί οι απαραίτητοι επιπλέον συρμοί για την επέκταση της Γραμμής 3».

Τελευταία μερεμέτια στον σταθμό Μετρό «Δημοτικό Θέατρο» πριν από τα εγκαίνια
Τελευταία μερεμέτια στον σταθμό Μετρό «Δημοτικό Θέατρο» πριν από τα εγκαίνια © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
Το Μετρό στον Πειραιά γίνεται πραγματικότητα, με τις εργασίες τις τελευταίες ημέρες να ήταν πυρετώδεις
Το Μετρό στον Πειραιά γίνεται πραγματικότητα, με τις εργασίες τις τελευταίες ημέρες να ήταν πυρετώδεις © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

«Εμείς θα είμαστε εκεί, παρούσες και παρόντες στα εγκαίνια, με την ικανοποίηση που αισθανόμαστε, με την αυτοπεποίθηση για την αποτελεσματική συνεισφορά μας ως κυβέρνηση και με την κριτική μας και τις προτάσεις μας για όσα δεν έγιναν όπως έπρεπε στο παρελθόν και για όσα οφείλουμε στους πολίτες ως Πολιτεία να επανασχεδιάσουμε από δω και πέρα, για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα προσβάλλουν την αξιοπρέπεια, τη μνήμη, την κρίση και τις ανάγκες των πολιτών» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για να ανοίξουν οι τρεις νέοι σταθμοί Μετρό «Πειραιάς», «Μανιάτικα» και «Δημοτικό Θέατρο», τα χαμόγελα των κατοίκων στον Πειραιά περισσεύουν, με τους επιχειρηματίες της περιοχής να αισιοδοξούν σε καλύτερες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των έργων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ