Πολιτικη & Οικονομια

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό στον Πειραιά

Γιατί κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «έλλειψη σχεδιασμού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου © EUROKINISSI

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό στον Πειραιά με αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Οι αιχμές Καραμανλή για τους μουσαμάδες στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Την ικανοποίησή τους για τη Γραμμή 3 που συνδέει το Μετρό με τον Πειραιά εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης καθώς και οι βουλευτές Α΄και Β΄ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «η νέα Γραμμή 3 του Μετρό που συνδέει τον Πειραιά με τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό, την Αγία Βαρβάρα, το Αιγάλεω και με πολλούς σταθμούς της Αθήνας με τελική κατάληξη τον Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", ανοίγουν ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Πειραιά και στις καθημερινές ανάγκες τους, σε συνδυασμό με τους ΗΣΑΠ, τον Προαστιακό και το Τραμ. Ανοίγουν και νέους δρόμους για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι «είμαστε και για αυτό ξεχωριστά ικανοποιημένοι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαγκίστρωσε το έργο το 2015, έβαλε τέλος στο τέλμα και στη στασιμότητα, επιτάχυνε αποτελεσματικά την πρόοδο και την εξέλιξή του». Και προσθέτουν: «Ολοκλήρωσε τους τρεις σταθμούς Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας και το σύνολο των σηράγγων, ενώ ταυτόχρονα έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, που επέτρεψαν την πρόοδο και την ολοκλήρωση του έργου».

Σημειώνουν επίσης ότι «η απουσία σχεδιασμού και από την παρούσα κυβέρνηση, φέρνει μεν το Μετρό στον Πειραιά, αλλά μειώνει τα δρομολόγια προς το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, καθώς δεν προνοήθηκε να έχουν αγοραστεί οι απαραίτητοι επιπλέον συρμοί για την επέκταση της Γραμμής 3».

Κλείνοντας αναφέρουν: «Παρόλα αυτά όμως, η μέρα αυτή είναι ιστορική και ελπίζουμε να μην την υποβαθμίσουν και τη γελοιοποιήσουν φιέστες ανόητης κυβερνητικής πλασματικής αυτοεπιβεβαίωσης από τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καλολαδωμένο επικοινωνιακό μηχανισμό τους. Εμείς θα είμαστε εκεί, παρούσες και παρόντες στα εγκαίνια, με την ικανοποίηση που αισθανόμαστε, με την αυτοπεποίθηση για την αποτελεσματική συνεισφορά μας ως κυβέρνηση και με την κριτική μας και τις προτάσεις μας για όσα δεν έγιναν όπως έπρεπε στο παρελθόν και για όσα οφείλουμε στους πολίτες ως Πολιτεία να επανασχεδιάσουμε από δω και πέρα, για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα προσβάλλουν την αξιοπρέπεια, τη μνήμη, την κρίση και τις ανάγκες των πολιτών».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας για το Μετρό που φθάνει στον Πειραιά, έχει αφήσει επανειλημμένα αιχμές για τους «μουσαμάδες του ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενος στα όσα είχαν εκτυλιχθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2019, όταν ο προκάτοχός του στο υπουργείο, κ. Σπίρτζης, μαζί με τον κ. Παππά και την κα Νοτοπούλου «είχαν κάνει εγκαίνια χωρίς σταθμό και βόλτα με ακίνητο συρμό», όπως είχε ανακοινώσει εκείνη την περίοδο η ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ