Ελλαδα

Μετρό στον Πειραιά: Από τη Δευτέρα σε λειτουργία οι τρεις νέοι σταθμοί της γραμμής 3

Ποιες λεωφορειακές γραμμές αλλάζουν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μετρό στον Πειραιά - Ο σταθμός «Δημοτικό Θέατρο»
Το μετρό στον Πειραιά - Ο σταθμός «Δημοτικό Θέατρο» © Facebook / Kostas Karamanlis

Μετρό στον Πειραιά: Η συχνότητα δρομολογίων στους νέους σταθμούς και οι τελευταίοι συρμοί - Οι αλλαγές στα λεωφορεία

Το μετρό φτάνει από τη Δευτέρα (10/10) στον Πειραιά. Οι τρεις νέοι σταθμοί της γραμμής 3 θα παραδοθούν στο κοινό από τις 14:00 το μεσημέρι. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τους σταθμούς.

«Επόμενος σταθμός Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο» θα ακούγεται από τα μεγάφωνα των νέων σταθμών μετά τα εγκαίνια τη Δευτέρα (10/10) που σηματοδοτούν και επίσημα την ολοκλήρωση των έργων στη Γραμμή 3 του Μετρό. Ακολουθούν αριθμητικά δεδομένα από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για τη Γραμμή 3 που συνδέει τον Πειραιά με το Αεροδρόμιο:

 • 7,6 χλμ. η σήραγγα στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς»
 • 6 οι νέοι σύγχρονοι σταθμοί (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) με 7 ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.
 • 132.000 περισσότεροι επιβάτες ημερησίως προστίθενται στην επιβατική κίνηση με τους τρεις νέους σταθμούς
 • 23.000 Ι.Χ. οχήματα λιγότερα στους δρόμους κάθε ημέρα
 • 120 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα λιγότεροι ημερησίως
 • 50 λεπτά η διάρκεια μετακίνησης από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα.

Το μετρό στον Πειραιά: Η συχνότητα των δρομολογίων και το ωράριο των τελευταίων συρμών

Η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα Δημοτικό θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 07.30 έως τις 11.00 και από τις 13:30 έως τις 17:30 θα παραμείνει στα 4 λεπτά και τις νυχτερινές ώρες, από τις 22:00 έως τις 00:20, μειώνεται στα 9΄ από 10΄.

Στο τμήμα Αεροδρόμιο – Δημοτικό θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36 λεπτά. Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Δημοτικό θέατρο και Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινά στις 05:30. Πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς Αιγάλεω και Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας και από το σταθμό Εθνική Άμυνα στην κατεύθυνση προς Δημοτικό Θέατρο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα τελευταία δρομολόγια θα έχουν ως εξής:

 • από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη και την Κυριακή, από το Δημοτικό Θέατρο θα πραγματοποιείται στις 23:59 κ
 • από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 00:03.
 • Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και ισχύει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν στη 01:06 από το Δημοτικό Θέατρο και στη 01:10 από τη Δουκίσσης Πλακεντίας.
 • Τελευταίοι συρμοί από το σταθμό Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα αναχωρούν στις 00:23, από Δευτέρα έως Πέμπτη και Κυριακή
  και στη 01:30, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Το μετρό στον Πειραιά: Αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές

Από την Τρίτη (11/10) αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός των λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, που στοχεύει στη διαλειτουργικότητα του δικτύου των οδικών συγκοινωνιών με τους νέους σταθμούς του μετρό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αλλαγές έχουν ως εξής:

 • Η λεωφορειακή γραμμή 831 Αιγάλεω – Πειραιάς ενισχύεται με επιπλέον δρομολόγια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 • Η λεωφορειακή γραμμή 810 Σχιστό – Κορυδαλλός τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός» και θα διασυνδεθεί με την Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη.
 • Η λεωφορειακή γραμμή 830 Αγία Βαρβάρα – Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός».
 • Η λεωφορειακή γραμμή 846 Νεάπολη – Νίκαια – Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Νίκαια».
 • Η λεωφορειακή γραμμή 900, η οποία δημιουργήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια για να καλύψει τη μεταβατική περίοδο μεταξύ της λειτουργίας των σταθμών μετρό «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» και των 3 νέων σταθμών του «Πειραιά», καταργείται.

Οι αφετηρίες και τέρματα των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών παραμένουν ως έχουν.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ