- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χειροπέδες σε 67χρονο στην Κρήτη που βασάνιζε τον σκύλο του με ηλεκτροφόρο κολάρο
Η καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες κρατούσε το ζώο
Ηράκλειο Κρήτης: Καταγγελία για κακοποίηση ζώου με ηλεκτροφόρο κολάρο - Το βίντεο - ντοκουμέντο και η στάση του 67χρονου
Ένας 67χρονος άνδρας συνελήφθη στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς είχε καταγραφεί σε βίντεο να φορά σε σκύλο ηλεκτροφόρο κολάρο και να του προκαλεί ηλεκτροσόκ.
Στο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας ο σκύλος ουρλιάζει από τον πόνο που του προκαλεί το ηλεκτροσόκ. «Πήγε και έβαλε το κολάρο το ηλεκτροφόρο, το άφησε λίγο ελεύθερο να παίξει και με το που απομακρύνθηκε κάποια μέτρα, πατάει το κουμπί και το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο. Σαν να είναι φυσιολογικό. Δυο – τρεις μέρες ήταν σε εικοσιτετράωρη βάση στο λαιμό του ζωντανού. Επίδειξη ότι εάν διανοηθεί και απομακρυνθεί ότι και καλά: εγώ αποφασίζω, που σε άφησα χωρίς λουρί ότι θα ξαναγυρίσεις απ’ τον πόνο. Υποταγή. Πλήρης υποταγή. Δεν ξέρω, η κτηνωδία είναι απερίγραπτη», υποστηρίζει το άτομο που έκανε την καταγγελία. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Live News του Mega πρόσθεσε: «Είχε και το θράσος να πει ότι το σκυλί είναι υπέρβαρο όταν είναι 12 κιλά και το βλέπεις πετσί και κόκαλο. Υποσιτισμένο αν μη τι άλλο… Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το πράγμα. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ότι και στο ένα μέτρο που έχει το λουρί σε 24 ώρες, αυτό από μόνο του είναι πρόστιμο των 1.000 ευρώ, κάθε φορά που θα έρχεται η αστυνομία. Δεν είναι δηλαδή, μόνο μία η παρανομία εδώ πέρα… Το έχει δεμένο 24 ώρες. Είναι σαν παιδί το σκυλί. Δεν το αναλαμβάνεις, λοιπόν, ένα παιδί άμα δεν μπορείς να αναλάβεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Ούτε είναι διακοσμητικό στοιχείο το σκυλί για να το κάνεις ότι θέλεις».
«Σε καθημερινή βάση βλέπω το εν λόγω σκυλάκι δεμένο με λουρί ενός μέτρου, το οποίο, αυτό, δεν λύνεται ποτέ, έχει φαγητό το οποίο είναι πατάτες κάθε μέρα, οι οποίες πατάτες δεν ξέρω καν αν είναι ψημένες, απαγορεύεται το άμυλο για τα σκυλιά και μετά από αυτό το θέμα είναι ότι το νερό, κάποια φάση το είχε βάλει μέσα στις πατάτες, πατάτες και νερό είχαν γίνει ένα, τώρα δυο μέρες δεν έχει καθόλου φαγητό, νερό ανύπαρκτο, το νερό είναι πίσω από το σπίτι. Τις τελευταίες δύο μέρες δεν έχω δει ούτε πατάτες στο φαγητό. Δηλαδή, ούτε φαγητό», ανέφερε τέλος ο καταγγέλων.
Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν το δράστη, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι για το ζώο συντροφιάς δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας, δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης και στερείτο βιβλιαρίου υγείας. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με την κατηγορία παράβασης της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, ενώ συγχρόνως του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 15.600 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους και χαλάζι
Διακόπτεται προσωρινά και η κυκλοφορία στο τμήμα Ακτή Ποσειδώνος Πειραιά-Μοσχάτο της γραμμής 7
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανακοινώνονται αύριο το πρωί, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών
Εκκενώνονται προληπτικά κοντινές πολυκατοικίες - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ
Θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς
Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες, γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν
Η σπουδαία τραγουδίστρια ζούσε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.