- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δυστύχημα στα μεταλλεία βωξίτη Φωκίδας: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών εργαζομένων
Ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του
Φωκίδα: Πατέρας ενός παιδιού ο μηχανικός που σκοτώθηκε στα μεταλλεία - Απεγκλωβίστηκαν άλλοι τρεις εργαζόμενοι - Άγνωστα τα αίτια του δυστυχήματος.
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών εργαζομένων στα μεταλλεία βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ στη Βάριανη, όπου έχασε τη ζωή του ένας ακόμη εργαζόμενος, ένας 40χρονος μηχανικός, μετά την πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των μεταλλείων.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φωκίδας, Ευάγγελο Τσιορλίδα, «ένας μεγάλος βράχος, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπεσε και καταπλάκωσε ένα 4Χ4 της εταιρείας IMERYS με το οποίο κινούνταν ο 40χρονος μηχανικός που καταπλακώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς».
Ο άτυχος 40χρονος με καταγωγή από τη Λαμία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Σύμφωνα με το κ. Τσιορλίδα οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι «έδωσαν μάχη για άλλα 3 άτομα που δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τη στοά». «Απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους» όπως είπε και με τον τρόπο αυτό έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην οποία μετείχαν 14 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και 26 πυροσβέστες από την Άμφισσα με 8 οχήματα.
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού και ανάσυρσης άνδρα χωρίς αισθήσεις, από όχημα καταπλακωμένο από βράχια, εντός στοάς ορυχείου στην περιοχή Βάργιανη Φωκίδας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επιχείρησαν 26 #πυροσβέστες με 8 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) October 5, 2022
«Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι» έγραφε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας , υπογραμμίζοντας ακόμη ότι κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρέθηκε εκεί και βοήθησε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού.
Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλούσε επίσης «κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!».
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ίδια στοά, η οποία ονομάζεται από τους ίδιους και «Καμόρα» πριν 19 χρόνια το 2003 είχε σημειωθεί και πάλι κατάρρευση και είχαν σκοτωθεί εργαζόμενοι.
Αναστέλλει τις δραστηριότητές της η Imerys μετά το δυστύχημα στα μεταλλεία βωξίτη
Την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η IMERYS, σε μεταλλείο της οποίας σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα με θύμα τον 40χρονο μηχανικό.
Ειδικότερα η εταιρεία σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. Στον χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς.
Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.