- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στο ανοιχτό κέντρο στήριξης για τη Βόρεια Εύβοια συμμετέχει η ActionAid
Για μικρούς και μεγάλους, στη Στροφυλιά του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας
Η βελτίωση της καθημερινότητας και η ενίσχυση της οικονομικής ζωής οι στόχοι του ανοιχτού κέντρου στήριξης για τη Βόρεια Εύβοια
Έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, που επηρέασαν αρνητικά την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, η ActionAid δίνει δυναμικό παρών στη Βόρεια Εύβοια, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης του τόπου μέσα από μια σειρά δράσεων με αφετηρία το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων στη Στροφυλιά του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες και όλους τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και σε παιδιά και ενήλικες και εστιάζει σε τρεις τομείς: τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, την ενίσχυση της οικονομικής ζωής και την εκπαίδευση των νέων της περιοχής.
Η δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας υλοποιείται από την ActionAid σε συνεργασία με τους οργανισμούς ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo) με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ.
Συγκεκριμένα, η ActionAid πραγματοποιεί σε συνεργασία με τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά προγράμματα και εργαστήρια για την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και της οικονομικής διαφοροποίησης, αλλά και προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων για ανέργους. Mέχρι σήμερα στα προγράμματα αυτά έχουν συμμετάσχει 100 επαγγελματίες του αγροδιατροφικού κλάδου της περιοχής.
Επίσης, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες και υλικοτεχνική υποστήριξη στα σχολεία της περιοχής, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Science Communication (SciCo). Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Κέντρου, πρόσφατα δημιουργήθηκε και το Κινητό Σχολείο του Δάσους, το οποίο τον Αύγουστο έκανε την πρώτη του εμφάνιση, ενώ πάνω από 200 παιδιά έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής στις υπαίθριες δραστηριότητές του.
Τέλος, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για θέματα ψυχικής υγείας και ατομικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής, τόσο στο Ανοιχτό Κέντρο, καθώς και μέσω μίας κινητής μονάδας που επισκέπτεται τα χωριά της περιοχής. Μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 150 κάτοικοι της περιοχής.
Όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της ActionAid, Γεράσιμος Κουβαράς, «η ActionAid με την αρωγή εξειδικευμένων οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, αφουγκράζεται σταθερά τις ανάγκες των κατοίκων και συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση των προσπαθειών που στόχο έχουν η Βόρεια Εύβοια να αναδειχθεί σε έναν πυρήνα αναγέννησης και να χαράξει μια νέα πορεία, προς ένα μέλλον που θα διασφαλίζεται η ευημερία των κατοίκων της».
Από την πλευρά του, ο Σπύρος Αλεξόπουλος, Μέλος της Διεύθυνσης Δωρεών του ΙΣΝ, προσθέτει: «μέσω της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ πρόθεσή μας ήταν εξ αρχής να προσφέρουμε άμεση βοήθεια, σε πολλαπλά επίπεδα, συζητώντας και ακούγοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, και να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ανακάμψουν από τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς. Πρόκειται για μία ομαδική προσπάθεια, που γίνεται με τη συνεργασία περισσότερων από δέκα μη κερδοσκοπικών οργανισμών, με την ActionAid να αποτελεί έναν από τους βασικούς συνεργάτες μας, για να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους ανθρώπους της περιοχής να συνεχίσουν ή να ξαναχτίσουν τη ζωή τους εκεί που αισθάνονται ότι ανήκουν: στον τόπο τους.»
Περισσότερες πληροφορίες: Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας - Πνευματικό Κέντρο Στροφυλιάς, Στροφυλιά Ευβοίας, 2120006400, Email: evoia@actionaid.org
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.