Ελλαδα

Οι κακοποιοί της Πολυτεχνειούπολης είχαν απαγάγει γιο δημοσιογράφου

Το περιστατικό του 2019 και η ληστεία στο σπίτι τους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
Μέλη της ΟΠΚΕ κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Η απαγωγή 17χρονου γιου δημοσιογράφου από συμμορία και τα βασανιστήρια - Η περιγραφή των γονιών του

Συμμορία που είχε ως ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου φέρεται να βρίσκεται πίσω από την απαγωγή του 17χρονου -τότε- γιου του δημοσιογράφου Μάκη Παπαδάτου το 2019. 

Ο πατέρας και η μητέρα του παιδιού μίλησαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega και περιέγραψαν τη στιγμή της απαγωγής. Η συμμορία άρπαξε το θύμα μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη, τον πήγε στον χώρο των φοιτητικών εστιών, έσκαψαν έναν λάκκο και τον απείλησαν πως θα τον θάψουν, εάν δεν δώσουν οι γονείς του τα λεφτά που ζητούν. «Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία γυρνάει την πλάτη. Όλοι γοητευόμαστε από μία εγκληματική ενέργεια αλλά απευχόμαστε να πρωταγωνιστούμε σε αυτήν. Και δυστυχώς και να ήταν κάποιος εκεί και να έβλεπε το περιστατικό, μας έχει δείξει η ιστορία τα τελευταία χρόνια πως η κοινωνία γυρνάει την πλάτη και δεν ασχολείται», είπε ο πατέρας του παιδιού. 

Επιπλέον, ανέφερε ότι η συμμορία πήρε τα κλειδιά του σπιτιού τους, εισέβαλε μέσα και τους λήστεψε. «Εμένα με μαχαίρωσαν και με χτύπησαν με πιστόλι και όταν πήραν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, τον άφησαν ελεύθερο και έφυγαν», είπε ο κ. Παπαδάτος και πρόσθεσε: «Έμειναν στο σπίτι μας 20′. Σε αυτά τα 20′ πήραν τα πάντα, μας χτύπησαν, εμένα με απειλούσαν με ένα μαχαίρι, μέχρι και το σκυλάκι μας με ένα μαχαίρι το είχαν».

Ο πατέρας του θύματος ανέφερε πως οι δράστες έβαλαν τον γιο του στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. «Είχε την ψυχραιμία να βγάλει το ρολόι που φορούσε και να το κρύψει στο πορτμπαγκάζ, προκειμένου εάν βρισκόταν ποτέ το αυτοκίνητο να το συνέδεαν με την απαγωγή του», προσέθεσε. Ο κ. Παπαδάτος αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο βρισκόταν στα χέρια της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, καθώς ο ίδιος καταδίωξε έναν από τη συμμορία, φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή. «Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, η αστυνομία είχε τα στοιχεία τους, το DNA τους, σημειωτέον πως το αυτοκίνητο δεν ήταν κλεμμένο», τόνισε ο πατέρας του νεαρού. 

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Η επόμενη ημέρα από την απαγωγή και τα δικαστήρια με τους δράστες

Ο πατέρας του νεαρού ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι η συμμορία τούς είχε στοχοποιήσει και ο κ. Παπαδάτος απάντησε πως τα στοιχεία έως τώρα δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο και πως ο 17χρονος βρέθηκε εκείνο το βράδυ στο σημείο τυχαία. Η μητέρα του 17χρονου ανέφερε πως η Αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τους δράστες, ωστόσο δεν μπορούσε να προχωρήσει στη σύλληψή τους καθώς τότε η Πανεπιστημιούπολη αποτελούσε άσυλο. «Τα δικαστήρια δεν έχουν γίνει ακόμη, έχουν πάρει 3 αναβολές και τώρα είναι να γίνει στις 13/1 του 2023». Μάλιστα, αποκάλυψε πως ανάμεσα στους κακοποιούς ήταν και η σύζυγος του ενός, στην κατοχή της οποίας ήταν και το αυτοκίνητο.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Παπαδάτος ανέφερε πως το 2019 ο γιος τους ήταν ακόμη μαθητής σχολείου και έπρεπε να πηγαίνει στην Αστυνομία να καταθέτει. «Στο σχολείο τού γράφανε απουσίες, όταν πήγαμε να τις δικαιολογήσουμε για να σβηστούν, αυτό δεν έγινε και έμεινε στην ίδια τάξη. Ωστόσο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία με την οποία η Ελλάδα είναι εναρμονισμένη, ένα παιδί-θύμα εγκληματικής ενέργειας δικαιούται εκπαίδευση κατ’ οίκον», προσέθεσε ο κ. Παπαδάτος. «Οι δράστες δικαιούνται υπεράσπιση από το ελληνικό κράτος, ενώ τα θύματα δεν δικαιούνται υπεράσπιση από την Πολιτική Αγωγή», κατέληξε ο δημοσιογράφος. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ