Ελλαδα

Πρύτανης ΕΜΠ για Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Επιβεβλημένη η χθεσινή επέμβαση - Συνθήκες τρόμου

«Ενημέρωσα τις Αρχές επανειλημμένα», δηλώνει ο Ανδρέας Μπουντουβής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολυτεχνειούπολη: Είχα ενημερώσει τις Αρχές επανειλημμένα,  δηλώνει ο πρύτανης του ΕΜΠ - Συνθήκες τρόμου βίωναν φοιτητές και προσωπικό.
Την κατάσταση που επικρατούσε στη φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη περιγράφει ο Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου © Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος

Πολυτεχνειούπολη: Είχα ενημερώσει τις Αρχές επανειλημμένα, δηλώνει ο πρύτανης του ΕΜΠ - Συνθήκες τρόμου βίωναν φοιτητές και προσωπικό.

Την κατάσταση που επικρατούσε στη φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου περιγράφει σε δήλωσή του ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής.

H κατάσταση στην παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου στην Πολυτεχνειούπολη ήταν από καιρό εξαιρετικά επικίνδυνη εξαιτίας της δράσης ομάδας κακοποιών που κυκλοφορούσαν στην εστία, ιδιαίτερα όμως το τελευταίο δίμηνο, τονίζει στη δήλωσή του ο πρύτανης του ΕΜΠ.

«Φοιτητές που διαμένουν στην εστία και προσωπικό αναφέρουν συνθήκες τρόμου. Ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές επανειλημμένα για την κατάσταση και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος. Η χθεσινή επέμβαση ήταν επιβεβλημένη», συμπληρώνει ο κ. Μπουντουβής ενώ κάνει γνωστό ότι η Φοιτητική Εστία Ζωγράφου πρόκειται να ανακαινισθεί εκ βάθρων και για τον λόγο αυτό σύντομα θα εκκενωθεί. 

«Έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, που έγινε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, και η χρηματοδότηση οδεύει προς έγκριση», καταλήγει ο Ανδρέας Μπουντουβής.

Σε 32 συνολικά συλλήψεις μελών τριών συμμοριών, που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, προχώρησε ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι Αρχές, οι τρεις συμμορίες διέπραξαν τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές καθώς και πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι κατηγορούμενοι είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν έλεγχο στα πρόσωπα που έμπαιναν στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, ενώ είχαν απειλήσει με όπλο φοιτητή. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν προβεί επίσης σε ληστείες σε βάρος φοιτητών. Διέθεταν όπλα και μαχαίρια, τα οποία επιδείκνυαν μέχρι και στα social media.

Στον συγκεκριμένο χώρο διέμεναν μόνιμα εννέα από τους κατηγορούμενους και περιστασιακά, δώδεκα συνεργοί τους. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συμμορίες δρούσαν από το 2019.

Για τις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες λέγοντας μεταξύ άλλων την κοκαΐνη «κυρία» ή «άσπρη», ενώ τους αστυνομικούς «μαύρους» ή «σκυλιά».

Όσον αφορά τη δόκιμη αστυνομικό που συνελήφθη, όπως αναφέρθηκε, έδινε πληροφορίες στους κατηγορούμενους σχετικά με το πότε θα γινόταν αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πολυτεχνειούπολη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ