Ελλαδα

22 συλλήψεις στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου - Υπό κατάληψη ο 4ος όροφος της φοιτητικής εστίας

Ανάμεσα στους συλληφθέντες δόκιμη αστυνομικός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροβολισμοί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
Πυροβολισμοί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Κατάληψη στον 4ο όροφο της φοιτητικής εστίας - Η αστυνομική επιχείρηση και οι συλλήψεις των αρχών

Σε 22 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη Φοιτητική Εστία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης (27/9) επεισόδιο με πυροβολισμούς, κατά το οποίο τραυματίστηκε ένας 30χρονος με βαρύ ποινικό παρελθόν. 

Νεότερες πληροφορίες για την επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε στις 13:00, 13 άτομα συνελήφθησαν στην παλιά φοιτητική εστία και 9 σε παρακείμενα σπίτια. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και μία δόκιμη αστυνομικός. Ο 4ος όροφος φέρεται να «είχε καταληφθεί από κακοποιούς», ενώ αστυνομικοί εντόπισαν όπλα. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση διεξήχθη διότι «η Φοιτητική Εστία είχε μετατραπεί σε ορμητήριο και καταφύγιο για κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας». 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Πυροβολισμοί και ένας τραυματίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Πώς έγινε το επεισόδιο με πυροβολισμούς και έναν τραυματία στην Πολυτεχνειούπολη

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (27/9) καταγράφηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. 

Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από 30χρονο και τον τραυμάτισε με το υπηρεσιακό της όπλο. Σε βάρος του άνδρα εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης. 

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου - Αίματα στο έδαφος από τον τραυματισμό του 30χρονου
Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου - Αίματα στο έδαφος από τον τραυματισμό του 30χρονου © (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες. Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

» Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου. Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

» Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Ζωγράφου: Πυροβολισμοί με έναν τραυματία στην Πανεπιστημιούπολη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ