Ελλαδα

Η ληστεία σε 22 δευτερόλεπτα από τη συμμορία που κρυβόταν στην Πολυτεχνειούπολη (βίντεο)

Βαρύ ποινικό μητρώο για τους συλληφθέντες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλη συμμορίας με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
Μέλη συμμορίας με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου σε ληστεία © Youtube / OPEN

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Οι δράστες της ληστείας και το ορμητήριο των φοιτητικών εστιών - Βαρύ ποινικό παρελθόν για τους συλληφθέντες

Τρεις διαφορετικές συμμορίες είχαν ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Βίντεο ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τηλεοπτικό σταθμό δείχνει τη δράση μίας εκ των συμμοριών. Μέλη της κάνουν ένοπλη ληστεία σε κατάστημα και χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα για να αρπάξουν τις εισπράξεις.

Όπως θα δείτε στο βίντεο του OPEN, τα δύο μέλη της συμμορίας φαίνονται να μπαίνουν οπλισμένοι με κουκούλες σε κατάστημα, απειλούν και χτυπούν τον ιδιοκτήτη, παίρνουν τα χρήματα από το ταμείο και εξαφανίζονται μέσα σε 22 δευτερόλεπτα.

Βίντεο ντοκουμέντο του OPEN: Η δράση των συμμοριών που είχαν ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες|OPEN TV

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Βαρύ ποινικό μητρώο για τους συλληφθέντες

Οι τρεις συμμορίες που εξαρθρώθηκαν διέπραξαν τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές, καθώς και πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ανάμεσα στα αδικήματα για τα οποία πλέον κατηγορούνται οι 23 συλληφθέντες, κατά περίσταση, είναι: Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία), διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική).

Σε έρευνες της ΕΛΑΣ που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, καταστήματα και χώρους αποθήκευσης, βρέθηκαν, συνολικά, και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 4 αυτοκίνητα, 2 πιστόλια, 4 γεμιστήρες, 67 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ και σουγιάδες, πλήρης εξοπλισμός από 2 εξοπλισμένα εργαστήρια για την παραγωγή κάνναβης υδροπονικής προέλευσης, 2.770,28 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 218,77 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 42,27 γραμμάρια κοκαΐνης και 7.515 ευρώ. Παράλληλα, στις έρευνες που έγιναν τόσο στο χώρο των φοιτητικών εστιών όσο και σε σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: καραμπίνα, πιστόλι - αεροβόλο όπλο, πτυσσόμενο γκλοπ και αναδιπλούμενο σουγιά, σιδερογροθιά-μαχαίρι, σιδερογροθιά, 20 φυσίγγια, αλεξίσφαιρο, ζυγαριά ακριβείας και συσκευασία με άγνωστη ναρκωτική ουσία.

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: ο ΑΝΤ1 καταγράφει εικόνες καταστροφής

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συμμορίες δρούσαν από το 2019. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι τρεις συμμορίες διέπραξαν τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές καθώς και πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Όπως τονίστηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν έλεγχο στα πρόσωπα που έμπαιναν στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, ενώ είχαν απειλήσει με όπλο φοιτητή. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχαν προβεί επίσης, σε ληστείες σε βάρος φοιτητών.

Στον συγκεκριμένο χώρο διέμεναν μόνιμα εννέα από τους κατηγορούμενους και περιστασιακά, δώδεκα συνεργοί τους, ενώ για όσα συνέβαιναν στην Πολυτεχνειούπολη είχε γίνει και σχετική καταγγελία από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου.

«Η αστυνομία τα όπλα δεν τα έχει για ντεκόρ!» Εντάσεις για την επιχείρηση στου Ζωγράφου στην ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ