Ελλαδα

Ατύχημα σε λούνα παρκ: «Απολύτως ασφαλές το παιχνίδι», λέει η εταιρεία

Βάλλει κατά δημοσιογράφων που χαρακτηρίζει «εμμονικούς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ατύχημα με τραυματίες στο λούνα παρκ
Ατύχημα με τραυματίες στο λούνα παρκ © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ατύχημα σε λούνα παρκ: Η εταιρεία κατά δημοσιογράφων - Οι συνθήκες του συμβάντος με τους τέσσερις τραυματίες

Νέα ανακοίνωση για το ατύχημα στο λούνα παρκ εξέδωσε η εταιρεία. Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Μιχάλη Δημητρόπουλου, το λούνα παρκ στρέφεται κατά δημοσιογράφων, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη εμμονή, ενώ αναφέρεται σε όσα έχουν δημοσιευτεί για την κατάσταση του παιχνιδιού

«Η επιχείρηση μας και οι 250 εργαζόμενοι δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση αβάσιμες και τεχνικά ανεπέρειστες κατηγορίες από δυο πασίγνωστους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι γνωστό ότι δεν έχουν ιδέα από τις τεχνικές προδιαγραφές και τη μηχανική αρχιτεκτονική του μηχανήματος, που συνέβη το θλιβερό περιστατικό με τους 4 τραυματίες. Οι ανωτέρω, κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πριν καν ολοκληρωθεί το πόρισμα του διορισθέντος από τη δικαιοσύνη πραγματογνώμονος, χωρίς να μας δώσουν το λόγο για να ακουστούν και οι δικές μας θέσεις, διαδίδουν κατ εξακολούθηση ψεύδη για τις συνθήκες του συμβάντος.», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση του λούνα παρκ, μέσα από την οποία γίνεται γνωστό ότι και οι τέσσερις τραυματίες έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Η εταιρεία αναφέρει σχετικά με το ατύχημα στο λούνα παρκ, απαντώντας στα δημοσιεύματα: «Είναι απολύτως ανακριβές ότι υπήρξε εκτροχιασμός του βαγονιού/ βάρκας, η βάρκα που ανευρέθη ήταν η ΕΦΕΔΡΙΚΗ και βρίσκεται στο αυτό σημείο πάντα. Δεν έχει επιβεβαιωθεί βλάβη στις αντλίες και χαμηλή στάθμη του νερού, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της μοναδικής πιστοποιημένης εταιρείας στην Ελλάδα, της TUV Hellas, την οποία προσκόμισε στον ανεξάρτητο πραγματογνώμονα. Πράγματι, το παιχνίδι δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας αλλά πλευρικές μπάρες από τις οποίες πρέπει να κρατιέται καθιστός ο επιβαίνων, καθώς έτσι ορίζει ο ίδιος ο κατασκευαστής του παιχνιδιού. Το πάρκο διαθέτει νοσηλευτικό προσωπικό που μετέβη την ώρα του περιστατικού, με το οποίο επικοινώνησε η αστυνομία. Το μηχάνημα La Isla ελέγχεται εδώ και 20 χρόνια, ετησίως και πολλαπλώς και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ούτε επουσιώδες, όπως ψευδώς διαδίδουν οι επικριτές μας. Το πάρκο από ιδρύσεώς του, εδώ και 20 χρόνια, διαθέτει παιχνίδια από τις πιο αξιόπιστες κατασκευάστριες εταιρείες του κόσμου. Διατηρούμε ετήσιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους, όπως όλα τα πάρκα και είμαστε μέλος της IAΑPA (International Association of Amusement Parks and Attractions). Αναφορικά με το παιχνίδι και τη χωρητικότητα αυτού, απεδείχθη ότι σε όλα τα Ευρωπαϊκά πάρκα το αντίστοιχο παιχνίδι δέχεται 4 άτομα και όχι 3» και προσθέτει:

«Η αδικαιολόγητη εμμονή των δυο δημοσιογράφων είναι ανεξήγητη και προκαλεί αναστάτωση στους εργαζόμενους και στους επισκέπτες μας. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους πελάτες μας, παρόλες τις προσπάθειες των λίγων να αποδομηθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης. Σεβόμαστε την ηλεκτρονική και έντυπη Δημοσιογραφία, δεν επιδιώκουμε την κατάθεση αγωγών και μηνύσεων, όμως αξιώνουμε να μας δίνεται η δυνατότητα να απαντάμε και να γίνεται διασταύρωση των πληροφοριών. Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι οι τραυματισθέντες ΔΕΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. Αναμένουμε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, κύριος Βασίλης Καπερνάρος, να μιλήσει με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, κύριο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ώστε να λυθεί συναινετικά η υπόθεση, με πυξίδα την νομολογία των δικαστηρίων, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ της θέσεως μας, ότι ΔΕΝ υπάρχει υπαιτιότητά μας». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ