Ελλαδα

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Από σήμερα οι περιπολίες στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ

Σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πύλη της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου
Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Πανεπιστημιούπολη ΕΚΠΑ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Οι περιπολίες της ΟΠΠΙ στο ΕΚΠΑ - Δύο ειδικές πύλες στο ΑΠΘ

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ή όπως ονομάζονται οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), αναμένεται να ξεκινούν σήμερα Δευτέρα (5/9) τις περιπολίες στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης, καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία, ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

300 μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα βρεθούν σε ΑΕΙ της Αθήνας και 100 στη Θεσσαλονίκη. Πριν την εκπνοή του ακαδημαϊκού έτους, η ΟΠΠΙ θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τέσσερα πανεπιστήμια: το ΑΠΘ όπου συνεχίζεται η ένταση και τα επεισόδια στο Βιολογικό, το ΕΚΠΑ, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το ΟΠΑ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ