- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Με δύο αεροσκάφη η Ελλάδα συνδράμει την Πορτογαλία που δοκιμάζεται από δασικές πυρκαγιές
Δύο Canadair CL-415
Βοήθεια στην Πορτογαλία για τις φωτιές από τις οποίες δοκιμάζεται, παρέχει η Ελλάδα.
Δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 έχει αποστείλει η χώρα μας στην Πορτογαλία, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα των πορτογαλικών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, καθώς η χώρα πλήττεται από δασικές πυρκαγιές και αναμένει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες.
Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη, τα οποία έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους.
Σημειώνεται ότι μόνο φέτος το καλοκαίρι, η Ελλάδα, στηρίζοντας συστηματικά και με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, έχει παράσχει έξι φορές συνδρομή σε χώρες της Ευρώπης για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Συγκεκριμένα τρεις φορές στην Αλβανία, δύο φορές στη Γαλλία και τώρα, στην Πορτογαλία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έντρομοι διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την Τροχαία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Βρέθηκε και δεύτερο πακέτο με 5 κιλά ναρκωτικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο από την απελευθέρωσή του
Καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δικαστικών Αρχών
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το χρονικό της τραγωδίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η πρόγνωση του Μeteo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.