Ελλαδα

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Συκά Φθιώτιδας - Ξέσπασαν ταυτόχρονα τρία μέτωπα (βίντεο)

Η φωτιά είχε ξεσπάσει ταυτόχρονα σε τρία σημεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα στη Φθιώτιδα
Φωτιά τώρα στη Φθιώτιδα © lamiareport.gr

Φωτιά τώρα στη Φθιώτιδα - Τέσσερα τα πύρινα μέτωπα - Επιχείρηση για την κατάσβεση από εναέρια μέσα. 

Οριοθετήθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη Συκά της Φθιώτιδας. Η φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημλερι της Παρασκευής (19/8).

Η επέμβαση των δύο αεροσκαφών τύπου PGL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και οι βολές από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που ήρθε από την Αγχίαλο απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς και οι επίγειες δυνάμεις με 35 πυροσβέστες, 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου μπόρεσαν να ελέγξουν την πορεία της και να αποτρέψουν την επέκταση της. Συγχρόνως υδροφόρες από το δήμο Λαμίας και μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βοήθησαν να δημιουργήσουν προσβάσεις, έτσι ώστε οι πυροσβεστικές δυνάμεις απρόσκοπτα να περιορίσουν την καταστροφική πορεία των τριών μετώπων και στη συνέχεια να τα θέσουν υπό έλεγχο.

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τρία σημεία λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Οι κάτοικοι του χωριού με όποιο μέσο μπορούσαν βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσουν και τα σπίτια τους αλλά και τις σταυλικές εγκαταστάσεις μέχρις ότου βρεθούν στην περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις, είτε από τον έδαφος, είτε από τον αέρα.

«Μιλάμε για τρεις διαφορετικές εστίες που ξεπήδησαν συγχρόνως μέσα σε κλειστή δασική έκταση δίπλα από το χωριό» σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς και συμπληρώνει ότι η άμεση ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων, πυροσβεστικών δυνάμεων, κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει αποτρέψει τα χειρότερα και υπάρχει η αισιοδοξία να ελεγχθεί πολύ γρήγορα η πυρκαγιά.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στη Φθιώτιδα

Φωτιά στη Σύκα Υπάτης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ