Ελλαδα

Πρόσφυγες σε νησίδα στον Έβρο - ΕΛ.ΑΣ.: «Έχουμε ενημερώσει τις τουρκικές αρχές»

Τι αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έβρος
Έβρος (φωτογραφεία αρχείου) © EUROKINISSI

Πρόσφυγες σε νησίδα στον Έβρο: Η νέα ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση

Σε νησίδα εκτός ελληνικής Επικράτειας στον Έβρο παραμένουν πρόσφυγες, με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να εκδίδει νέα ανακοίνωση με διευκρινίσεις για τις ενέργειας του, σημειώνοντας ότι έχει ήδη ενημερώσει δύο φορές τις τουρκικές αρχές. 

«Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής: Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία», αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας. Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας».

Και καταλήγει ότι «καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ