Ελλαδα

Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.: Εκτός ελληνικής Επικράτειας η νησίδα του Έβρου όπου παραμένουν εγκλωβισμένα άτομα

Η απάντηση στα δημοσιεύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έβρος
Έβρος (φωτογραφεία αρχείου) © EUROKINISSI

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τα δημοσιεύματα περί 40 εγκλωβισμένων ατόμων σε νησίδα του Έβρου.

Εκτός της ελληνικής Επικράτειας βρίσκεται η νησίδα του ποταμού Έβρου, στην οποία δημοσιεύματα αναφέρουν ότι παραμένουν περίπου 40 άτομα που χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, «διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022 (...) και ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής». 

Νωρίτερα σήμερα, το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι ένα κορίτσι μόλις 8 ετών, που βρισκόταν εγκλωβισμένο μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του στη νησίδα πέθανε αβοήθητο μετά από τσίμπημα σκορπιού. 

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», που επικαλείται πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη νησίδα, σκορπιός τσίμπησε και ένα δεύτερο κορίτσι, εννέα χρόνων, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με πυρετό και εμετούς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ