- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πώς εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα σε Δαδιά Έβρου και Λέσβο
Εννέα συλλήψεις για εμπρησμό σε μία εβδομάδα
Βελτίωση παρουσιάζει η φωτιά στη Λέσβο - Μαίνεται η πυρκαγιά στη Δαδιά – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στα μέτωπα στον Έβρο και στη Λέσβο.
Την τελευταία εβδομάδα η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 1.185 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 345 δασικές. Το προηγούμενο 24ωρο, εκδηλώθηκαν 33 δασικές πυρκαγιές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.
Παράλληλα, από τις 22 Ιουλίου έως σήμερα έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, οχτώ άνδρες και μία γυναίκα, για εμπρησμούς είτε από πρόθεση, είτε από αμέλεια, συμπλήρωσε.
Βελτιωμένη η εικόνα στη Δαδιά
Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στη δύσκολη πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου, στο δάσος Δαδιάς, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ειδικότερα δήλωσε ότι η εικόνα από το νοτιο-νοτιοδυτικό μέτωπο είναι καλή, ενώ τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από χθες. Υπάρχουν μόνο, όπως είπε, διάσπαρτες μικροεστίες που ονομάζονται «καντηλάκια» στην πυροσβεστική ορολογία, όπου εκεί επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ενώ αμείωτη είναι και η προσπάθεια από το επίγεια μέσα για πιθανές αναζωπυρώσεις.
Στην πυρκαγιά στη Δαδιά επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας 5 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για εναέριο συντονισμό. Εκτός των επίγειων και εναερίων πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ταυτοχρόνως δημιουργούνται επιπλέον αντιπυρικές ζώνες με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου, προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρα τμήματα εντός του πυκνού δασικού οικοσυστήματος.
Το πυροσβεστικό έργο συνεχίζουν να συνδράμουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, που έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη και 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ η Π.Ε. Έβρου έχει διαθέσει 3 υδροφόρα οχήματα και 9 μηχανήματα έργου.
Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.
Έχει οριοθετηθεί η αναζωπύρωση στη Λέσβο
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυροσβεστικές επιχειρήσεις στη Λέσβο. Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό εξαιτίας ισχυρών ριπών βορειοανατολικού ανέμου δημιουργήθηκαν μεγάλες κηλιδώσεις από την τοποθεσία Λαγκάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο μέτωπο, που κινήθηκε προς το χωριό Βρίσα. Άμεσα εστάλη μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών από Βρίσα προς Πολιχνίτο.
Όπως τόνισε η επιχείρηση ολοκληρώθηκε άμεσα, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων για να απεγκλωβίσουν δύο ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού που παρέμειναν στον οικισμό. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.
Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης έχει οριοθετηθεί , ενώ παραμένει ενεργό το βόρειο μέτωπο σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή. Στη πυρκαγιά της Λέσβου επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι σε γενική επιφυλακή. Επίσης συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και εθελοντές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.