Ελλαδα

Καιρός: Πρόβλεψη για 7-8 μποφόρ έως το απόγευμα

Πότε θα εξασθενήσουν οι άνεμοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pirkagia-fotia-penteli

Φωτιά στην Πεντέλη: Πρόβλεψη για 7-8 μποφόρ έως το απόγευμα - Πότε θα εξασθενήσουν οι άνεμοι.

Τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο θα επικρατήσουν ως την Πέμπτη, όπως αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά μοντέλα. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, λόγω της φωτιάς στην Πεντέλη οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί περαιτέρω στην περιοχή, έως και οκτώ μποφόρ, καθώς φυσάει πολύ περισσότερο από όσο προβλέπουν τα αριθμητικά μοντέλα. Οι ισχυροί άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών και δεν βοηθούν να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς.

Δείτε την πορεία των ανέμων:

Να σημειωθεί πως ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 33 με 36 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 31 με 33 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μικρή υποχώρηση των ανέμων θα έχουμε από το απόγευμα. Ακολούθως, θα αρχίσει η άνοδος της θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία από την Παρασκευή θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά και τους 39 βαθμούς, δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα καθώς η διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών θα είναι τουλάχιστον τριών ημερών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ