- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου, για 7 περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).
Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
- Περιφέρεια Κρήτης
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν πολίτης υπέβαλε αίτημα ανανέωσης διαβατηρίου, προσκομίζοντας την αστυνομική του ταυτότητα, που είχε εκδοθεί το 1972
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου για τον καιρό του Σαββατοκύριακου
Άγνωστο το πώς βρέθηκε στη περιοχή
Στη συνέχεια, άρχισε να κατευθύνεται προς τον Εθνικό Κήπο, όπου χάθηκαν τα ίχνη της
Ο νεαρός φέρει αιμάτωμα μέτριας βαρύτητας και δεν χρήζει χειρουργικής αντιμετώπισης
«Σειρά σου τώρα να αποδείξεις»
«Ο Θεός να χαρίσει υπομονή και παρηγοριά στους συγγενείς και στους φίλους τους», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ
Σε εξέλιξη ιστολογικές εξετάσεις μετά τη νεκροψία – Δεν προέκυψε σαφής αιτία θανάτου
Οι χάρτες που δημοσίευσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Φωτιά ξέσπασε σε αστικό λεωφορείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη – Επιχείρηση με έξι πυροσβέστες
Εξιχνιάστηκε η επίθεση οκτώ ατόμων στο φράγμα Θέρμης – Δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Επιμένει το μποτιλιάρισμα σε Κηφισό, λεωφόρους και Αττική Οδό – Πού καταγράφονται καθυστερήσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Τι ισχύει σήμερα για σχολεία και φροντιστήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.