- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εξαρθρώθηκε η «μαφία του λουκουμά» - Πώς στήθηκε το δίκτυο σε 19 παραλίες της Χαλκιδικής
Οι καταγγελίες και η έρευνα των Αρχών
Η «μαφία του λουκουμά» στη Χαλκιδική - Πώς δρούσε το κύκλωμα - Ένας 39χρονος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης.
Πυροβολισμοί, ξυλοδαρμοί, απειλές και εκβιασμοί φαίνεται να περιέχονται στη δράση εγκληματικής ομάδας, με επίκεντρο τον έλεγχο των σημείων πώλησης λουκουμάδων σε δημοφιλείς παραλίες της Σιθωνίας, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.
Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την εξιχνίαση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, ταυτοποιώντας τα στοιχεία 12 εμπλεκόμενων προσώπων, μελών και συνεργών, ανάμεσά τους ένας 39χρονος που φέρεται ως «αρχηγός» της και κλήθηκε ήδη να λογοδοτήσει στις δικαστικές Αρχές της Χαλκιδικής, που τον έκριναν προφυλακιστέο.
Πώς δρούσε η «μαφία των λουκουμάδων»
Όπως ανακοινώθηκε, η εγκληματική ομάδα εξανάγκαζε Αλβανούς να πωλούν παράνομα λουκουμάδες σε 19 παραλίες της Χαλκιδικής, σκορπίζοντας, παράλληλα, τον τρόμο σε ιδιοκτήτες καταστημάτων και πωλητές των περιοχών αυτών με ανάλογη δραστηριότητα, καθώς -σύμφωνα με καταγγελίες- τους απειλούσαν, τους εκβίαζαν και ασκούσαν σωματική βία σε βάρος τους.
Η εγκληματική τους δράση είχε διαπιστωθεί πέρσι τον Ιούλιο, με την εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον 44χρονου μικροπωλητή λουκουμάδων, σε περιοχή της Νικήτης, τον οποίο πυροβόλησαν, χωρίς όμως να τον πετύχουν. Για την περίπτωση αυτή είχε συλληφθεί και καταστεί κατηγορούμενος ο 39χρονος.
Εκτός από τα συνδεόμενα με τους λουκουμάδες περιστατικά βίας, η εγκληματική ομάδα φαίνεται να εμπλέκεται σε περιπτώσεις εκβιαστικής είσπραξης ποσών για λογαριασμού τρίτων προσώπων. Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο ιδιοκτητών κέντρων αισθητικής και αδυνατίσματος που, σύμφωνα με τη δικογραφία, «ανέθεσαν» στον 39χρονο να εκβιάσει πελάτισσά τους με πρόβλημα υγείας, προκειμένου να μην διεκδικήσει πίσω χρήματα που της είχαν αποσπάσει, ενώ με τον ίδιο τρόπο επιχείρησε να μεταβιβαστούν στους παραπάνω ιδιοκτήτες δύο ακίνητα της εν λόγω πελάτισσας.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου και το προηγούμενο διάστημα τα 12 εμπλεκόμενα πρόσωπα (εκτός από τον 39χρονο, τέσσερα κατηγορούμενα ως μέλη της εγκληματικής ομάδας και επτά συνεργοί) απολογήθηκαν στον Ανακριτή. Αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του φερόμενου ως «αρχηγού», ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (κατά περίπτωση καταβολή χρηματικής εγγύησης, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ζημιές και σε παρκαρισμένα οχήματα
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Τα έντονα καιρικά φαινόμα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
«Η εκτόνωση του φαινομένου θα είναι γρήγορη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το ισχυρό μπουρίνι που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά στον Πειραιά λόγω των ανέμων - Διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα το λεκανοπέδιο - Πόσα θα διαρκέσει
Από τον καύσωνα στις καταιγίδες
Οι εικόνες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Ο ασθενής νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο του νησιού
Ο Γιώργος Ξυλούρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες - Δικάζεται και για απείθεια στην πρώτη κλήση του
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τον πόλεμο στη Γάζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται αρχές επιστημονικής αμεροληψίας και δεοντολογίας
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Πώς ο 44χρονος στην Άνδρο την εξαπάτησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.