- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόσβαση στο internet θα έχουν οι πολίτες στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας.
Σταθμούς με WiFi και 5G στους συρμούς θα έχει σε λίγα χρόνια το μετρό της Αθήνας, καθώς μια σειρά από έργα που έχουν εξαγγελθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει εγκατασταθεί δημόσια προσβάσιμο WiFi στους σταθμούς και των τριών γραμμών μετρό της πρωτεύουσας. Η ανάπτυξη του δικτύου έχει ενταχθεί στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο», μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν 2.500 WiFi hotspots σε όλη την Ελλάδα. Η έναρξη της υλοποίησης του έργου, που πρόσφατα πέρασε στην επόμενη φάση με την ανάδειξη των τριών αναδόχων για τη συμφωνία πλαίσιο, αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.
Μετρό: Η κάλυψη των «τυφλών» σημείων
Η δεύτερη δράση έχει μεν εξαγγελθεί πολλές φορές, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν και τόσο απλή υπόθεση. Πρόκειται για την κάλυψη των «τυφλών» σημείων του υπόγειου δικτύου του μετρό, κυρίως δηλαδή εντός σηράγγων και τούνελ, μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα όσοι έχουν δεδομένα να μπορούν να τα αξιοποιούν πια χωρίς διακοπές και στα σημεία του δικτύου όπου σήμερα δεν έχει σήμα.
Με πρωτοβουλία, λοιπόν, του αρμόδιου υπουργείου, η ΣΤΑΣΥ προχώρησε πρόσφατα σε συμφωνία με την Cosmote και την εταιρεία διαχείρισης παθητικών υποδομών κινητής Vantage Towers, ώστε να εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για την κάλυψη δικτύου 4G/5G.
Για την υλοποίηση βεβαίως του συγκεκριμένου έργου, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, κι αυτό γιατί οι απαραίτητες εργασίες εγκατάστασης μπορούν να γίνονται μόνο κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες που το δίκτυο του μετρό δεν λειτουργεί. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 2,5 χρόνια για την ολοκλήρωσή του. Σύμφωνα, με πηγές που βρίσκονται κοντά στο έργο, ο πρώτος στόχος είναι η πιλοτική εφαρμογή από τον Νοέμβριο σε πέντε σταθμούς του μετρό και τις μεταξύ τους σήραγγες, ξεκινώντας από το Ελληνικό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι της, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μιλάει στην ATHENS VOICE
Πιο σοβαρά τραύματα φέρει μία δημοσιογράφος, η οποία ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Μαΐου. και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέχρι πότε θα τίθενται σε ισχύ
Το τριήμερο που περιμένουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Oι ποινές για τους παραβάτες
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιήθηκε η έξοδος των εκδρομέων από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμία
Λουλούδια και στεφάνια για τους εκτελεσθέντες άφησαν στο Σκοπευτήριο δεκάδες πολίτες
Στα ορεινά σημειώθηκαν χιονοπτώσεις
Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ
Η ανακοίνωση της Πρυτανείας
Ποια άλλα ονόματα τη συνοδεύουν
Πόσο θα παραμείνει κρεμασμένο στο σπίτι
«Τρέχει» ο διαγωνισμός «Σχεδίασε τα λεωφορεία της Αθήνας»
Τι μπορείτε να κάνετε το τριήμερο στην πόλη
Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Οι ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ
Η πρόγνωση της ΕΜΥ και του Meteo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.