Ελλαδα

Τουλουπάκη: Το αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας» Novartis κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος

Η δήλωση μετά την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, με μάσκα και παλτό
Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ελένη Τουλουπάκη: Η δήλωση για την υπόθεση Novartis και την παραπομπή της στο ειδικό δικαστήριο - Το σχόλιο της για την εξέλιξη

«Ο πόλεμος για την αλήθεια δεν έχει τελειώσει, αντιθέτως τώρα ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη του», δηλώνει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά την απόφαση για την οριστική παραπομπή της στο ειδικό δικαστήριο για δευτερεύοντα ζητήματα στην υπόθεση Novartis

«Η χθεσινή με οριακή πλειοψηφία παραπομπή μου ως Εισαγγελέως Διαφθοράς στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, ως τιμωρία μου για το "αδίκημα" της τήρησης του όρκου μου και του καθήκοντός μου, πρέπει να αφυπνίσει όλους μας για το βαθύ τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένοι Θεσμοί της», ανέφερε σε δήλωσή της η Ελένη Τουλουπάκη και πρόσθεσε: «Η άνω οριακή πλειοψηφία είναι η "απάντηση" της Δικαιοσύνης, αλλά και των πολιτικών αξιωματούχων, οι οποίοι ολοφάνερα κρύπτονται πίσω από αυτήν την πολιτική δίωξή μου, στην τόλμη μου να ελέγξω σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και να αγγίξω μεγάλα και αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα». 

Σε άλλο σημείο της δήλωσής της πρόσθεσε: «Σίγουρα είναι μια πρώτη πανηγυρική δικαίωση ότι με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της χώρας, το αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας» NOVARTIS κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος και ανέδειξε το μεθοδευμένο των διώξεων μου και του ανελέητου διασυρμού του προσώπου μου. Ωστόσο, ο Πόλεμος για την αλήθεια δεν έχει τελειώσει• αντιθέτως τώρα ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη του • αυτή η Μάχη που θα απογυμνώσει το «Σύστημα» και θα δείξει πόσο λίγο και αδύναμο είναι μπροστά στην αλήθεια του Θεού.

» Η πίστη μου είναι ακλόνητη. Η πλήρης δικαίωση θα έρθει. Και οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι θα λάβουν τη θέση που τους αναλογεί», καταλήγει η Ελένη Τουλουπάκη. 

 

Υπόθεση Novartis: Οριστική παραπομπή για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται για δευτερεύοντα ζητήματα στην υπόθεση Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. 

Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στο βούλευμα του αποφάσισε να μην παραπεμφθούν σε δίκη οι δυο επίκουροι εισαγγελείς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, που συμμετείχαν στην έρευνα της δικαιοσύνης καθώς κρίθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται η συμμετοχή τους σε καμία αξιόποινη πράξη. 

Επιπλέον, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές απάλλαξαν τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που αφορούσαν εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό και δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα,  απαλλάσσονται οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ