- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θανάτωση χιμπατζή: Τι λέει ο ιδρυτής του Πάρκου - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα
Tι ανέφερε για τα διεθνή πρωτόκολλα ασφαλείας
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Ο ιδρυτής του απαντά για τη θανάτωση του χιμπατζή - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το περιστατικό θανάτωσης χιμπατζή, ο κ. Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ιδρυτής του πάρκου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή.
«Καταλαβαίνω αυτή την ανησυχία ορισμένων ανθρώπων. Αυτό που έχουμε υπογραμμίσει και στη δήλωση που διαβάζετε, είναι ότι ένα ζώο που είναι σε μια κατάσταση έξαρσης και ανησυχίας, με υψηλή αδρεναλίνη, δεν μπορείς να το ναρκώσεις. Το απομονώσαμε το ζώο και το παρακολουθήσαμε για ένα τέταρτο, προσπαθήσαμε να το βάλουμε στο πάρκο ξανά, δεν έμπαινε, ήταν πολύ ανήσυχο. Δεν υπήρχε δυνατότητα να το οδηγήσουμε σε κάποιο ασφαλές χώρο. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να το περιορίσουμε, ήταν έξω από την περίμετρο του πάρκου», εξήγησε ο κ. Λεσουέρ.
«Δεν υπήρχε άλλη λύση, παρά να εξουδετερώσουμε αυτό το ζώο. Δεν είχαμε επαφή μαζί του όταν βγήκε, δεν τον είδαμε. Δεν κατάλαβε τίποτα από τα ηλεκτροφόρα καλώδια που υπάρχουν στην περίμετρο του πάρκου. Ήταν φοβισμένος. Ακολουθούμε διεθνή πρωτόκολλα σε τέτοιες καταστάσεις», πρόσθεσε.
Αντιδράσεις για τη θανάτωση του χιμπατζή: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα από Φιλοζωική
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 26 Ιουνίου, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή τη θανάτωση του χιμπατζή.
Ήταν ο μεγαλύτερος από τους εννέα χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ηλικίας 27 ετών και ύψους περίπου 1,80 μέτρα. Kατάφερε να περάσει πάνω από τα ψηλά ηλεκτροφόρα σύρματα και την τάφρο με το νερό που υπάρχει περιμετρικά και βγήκε στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου. Οι υπεύθυνοι του πάρκου δεν μπόρεσαν να πιάσουν το ζώο και έτσι αποφασίστηκε η θανάτωσή του.
Όπως εξήγησε μέσω Instagram το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όλα ξεκίνησαν το πρωί στις 09:40, όταν οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν την απουσία του χιμπατζή από το κελί του.
«Είναι μια τραγική μέρα για το Πάρκο», αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ενώ προσθέτει πως Αττικό Ζωολογικό Πάρκο «οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.