Ελλαδα

Ο καιρός σήμερα (24/6): Μετά τον καύσωνα, τοπικές βροχές - Πού θα σημειωθούν

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχή - Καλοκαίρι - Μπουρίνι
Βροχή - Καλοκαίρι - Μπουρίνι © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου: Οι περιοχές με βροχές και η θερμοκρασία - Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ.

Τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, ενώ υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά. Άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, τοπικές νεφώσεις αναμένονται κατά διαστήματα στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 31, στην Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 23 έως 34, στην Ήπειρο από 17 έως 35, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 20 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 35, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 20 έως 32, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 23 έως 32 και στην Κρήτη από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή (24/6): Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τη Θεσσαλία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα ανατολικά και μόνο στην δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί στα βόρεια και το μεσημέρι - απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ