- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κόντρα on air μεταξύ Γιαννακού και Βασιλακόπουλου - «Έχετε τον κάφρο κάθε φορά στα κανάλια»
«Κύριε Βασιλακόπουλε θα γίνετε βουλευτής, μη στηρίζετε τόσο πολύ την κυβέρνηση, μην ανησυχείτε», απάντησε ο Γιαννακός
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και ο καθηγητής Πνευμονολογίας ήρθαν σε σύγκρουση ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.
Κόντρα ξέσπασε σε τηλεοπτική εκπομπή με πρωταγωνιστές την πρόεδρο του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και τον καθηγητή πνευμονολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.
Μάλιστα, οι δύο δύο τελευταίοι ανέβασαν έντονα τους τόνους ενώ ακούστηκα χαρακτηρισμοί όπως «κάφρος» και «αγράμματος». Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε πως «7.000 συνάδελφοί μας είναι εκτός, δεν ισχύει κανένα μέτρο, πιστοποιητικά έχουν καταργηθεί και εμείς επιμένουμε στην αναστολή. Με πήραν χθες από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο μοναδικός, αγράμματος κατά τον κ. Βασιλακόπουλο γιατρός, ακτινολόγος, ακτινοδιαγνώστης είναι σε αναστολή» και συμπλήρωσε:
«Τα έκτακτα περιστατικά πηγαίνουν στην Καλαμάτα, μια ώρα απόσταση, για να διαγνωστούν και κινδυνεύει η ζωή τους. Ποιο είναι προτιμότερο; Να δουλεύει ο γιατρός ανεμβολίαστος ή να είναι σε αναστολή και να κινδυνεύουν οι ασθενείς;».
Σε εκείνο το σημείο επενέβη η κα Παγώνη και δήλωσε πως «ήδη έχουμε κάνει έκκληση να ξαναδεί την απόφαση που έχει πάρει και να κάνει μία νέα εισήγηση, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο το προσωπικό, είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού». Και ενώ εξηγούσε την κατάσταση με τους γιατρούς και τις πιέσεις που δέχονται τα νοσοκομεία, παρενέβη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, που σε υψηλούς τόνους υπογράμμισε την απουσία 7.000 υγειονομικών λόγω αναστολής «Θα με αφήσετε (σ.σ. να ολοκληρώσει την πρόταση) ή όχι; Πώς το βλέπετε;» ρώτησε η κα Παγώνη. Τότε, συνέχισε την τοποθέτησή της, με τον Μιχάλη Γιάννακο να τη διακόπτει ξανά και την ίδια να σχολιάζει «αφήστε τον (...) να κάνει το σόου να τελειώσουμε».
«Θα γίνετε βουλευτής, μη στηρίζετε τόσο πολύ την κυβέρνηση»
Στην συζήτηση, συμμετείχε λίγη ώρα μετά και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Καταρχήν δεν γίνεται να είσαι υγειονομικός και να μην πιστεύεις στην επιστήμη. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ βασικό. Υπάρχουν ελλείψεις, πρέπει να καλυφθούν. Και υπάρχουν πάρα πολλοί επιστήμονες (...)». Σε αυτό το σημείο διέκοψε ο κ. Γιαννάκος, σχολιάζοντας «δεν υπάρχουν μάσκες... και επιχειρηματολογεί πάλι υπέρ της υποχρεωτικότητας;».
Ο κ. Βασιλακόπουλος συνέχισε την τοποθέτηση του και έπειτα τόνισε ότι «η λύση είναι να προκηρυχθούν θέσεις με νέο αίμα, νέους ανθρώπους», με τον Μιχάλη Γιαννάκο να διακόπτει ξανά λέγοντας «κύριε Βασιλακόπουλε θα γίνετε βουλευτής, μη στηρίζετε τόσο πολύ την κυβέρνηση, μην ανησυχείτε».
«Κύριε Γιαννάκο, η γελοιότητα έχει και όριο, δεν θα γίνω βουλευτής γιατί δεν με ενδιαφέρει» απάντησε ο καθηγητής. Έκτοτε, ακολούθησε ένας έντονος διάλογος ενώ όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ο κ. Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι οι 7.000 που είναι σε αναστολή πρέπει να επιστρέψουν στα νοσοκομεία. Η απάντησή του ήταν «όχι», καθώς είχε εξηγήσει πως «πρέπει να πιστεύουν στην επιστήμη» και άρα να έχουν εμβολιαστεί.
«Και για να απαντήσω στον κ. Γιαννάκο», συνέχισε ο καθηγητής, με τον κ. Γιαννάκο να σχολιάζει παράλληλα «κι όμως ο κ. Βασιλακόπουλος είναι στην επιτροπή του υπουργείου, να τον χαίρονται». Τότε, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ακούγεται να λέει «γαμ**ο μου» και τον Μιχάλη Γιαννάκο να του απαντά «κύριε Βασιλακόπουλε μην εκτρέπεστε, δεν είμαστε στο πεζοδρόμιο».
Έπειτα, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε πως «εκφράζω την επιστημονική μου άποψη, δεν μπορεί εν μέσω πανδημίας να αρνείσαι να εμβολιαστείς και να λέμε ότι πιστεύεις στην ιατρική, δεν γίνεται, αυτή είναι η άποψή μου, ας διαφωνεί ο κ. Γιαννάκος όσο θέλει», με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να σχολιάζει «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.