Ελλαδα

Δικάζεται για φιλοξενία πρόσφυγα η ολλανδή δημοσιογράφος με το κόκκινο καπέλο

Η Ίνγκεμποργκ Μπεούχελ έγινε ευρέως γνωστή από το επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δικάζεται για φιλοξενία πρόσφυγα η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ
Η Ινγκεμποργκ Μπεούχελ © Εurokinissi

Η ολλανδή δημοσιογράφος που είχε επιτεθεί στον πρωθυπουργό δικάζεται σήμερα επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν Αφγανό πρόσφυγα που δεν είχε πάρει άσυλο.

Δικάζεται σήμερα στα Δικαστήρια Πειραιά η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίγκεμποργκ Μπέουχελ, με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή πολίτη τρίτης χώρας» στο σπίτι της.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος φιλοξενούσε στο σπίτι της στην Ύδρα έναν Αφγανό πρόσφυγα, ο οποίος όμως μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε εξασφαλίσει άσυλο. Η κ. Μπέουχελ συνελήφθη πέρσι τον Ιούνιο στην Ύδρα, τόπο κατοικίας της τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα για να επισκεφτεί τον Αφγανό πρόσφυγα που είχε συλληφθεί ώστε να απελαθεί αργότερα.

Η δημοσιογράφος είχε επίσης μηνυθεί από τον δήμαρχο Ύδρας για τον χαρακτηρισμό της που αφορούσε τους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με την δήμαρχο η Μπεούχελ είχε πει τους υδραίους «ακροδεξιούς, ρατσιστές, Χρυσαυγίτες, ξενοφοβικούς, που τραμπουκίζουν τους ξένους!».

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος είχε τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, όταν σε συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ