- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θάνατος 9χρονης Τζωρτζίνας: Η κατάθεση του ιατροδικαστή στην ανακρίτρια
Στο προσκήνιο το ζήτημα της εκταφής
Η κατάθεση του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Θέμα ημερών η απόφαση της ανακρίτριας για την πιθανή εντολή εκταφής ή όχι της σορού.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνει η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, που ερευνά την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από την μητέρα της, αν θα διατάξει την εκταφή της σορού του παιδιού όπως έχει εισηγηθεί ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που σήμερα βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο.
Ο ιατροδικαστής πριν δεκαπέντε ημέρες υπέβαλε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής το πόρισμα του για τα αίτια θανάτου της πρωτότοκης κόρης της προσωρινά κρατούμενης Ρούλας Πισπιρίγου και του Μάνου Δασκαλάκη, αποφαινόμενος ότι το παιδί κατέληξε εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη».
Σήμερα ο κ. Μπουζιάνης κλήθηκε από την κ. Σαλάππα σε κατάθεση ώστε να διευκρινίσει ορισμένα επιστημονικά ζητήματα που η ανακρίτρια θέλει να αποσαφηνίσει πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε νέα ανακριτική πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας εντολής εκταφής της σορού.
Πάτρα - Θάνατος Τζωρτζίνας: Τι αναφέρει στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής
Στο πόρισμα του, που μελετά η δικαστική λειτουργός, ο κ. Μπουζιάνης αναφέρει πως αν γίνει εκταφή της σορού, από την λήψη τριχών θα είναι εφικτός ο εντοπισμός τοξικών ουσιών σε χρόνο πολύ προγενέστερο του θανάτου της 9χρονης.
«Σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνο» αναφέρει ο ιατροδικαστής.
Σύμφωνα με τους ειδικούς μία τέτοια εξέταση θα μπορούσε να δώσει σαφείς απαντήσεις και για την ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι την άνοιξη του 2021, έναν χρόνο πριν αποβιώσει. Αν δηλαδή το επεισόδιο που είχε υποστεί το κοριτσάκι προκλήθηκε σκόπιμα, οπότε το περιστατικό λαμβάνει ποινικό προσδιορισμό ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα του κ. Μπουζιάνη, ο οποίος είναι κάθετος ότι ο θάνατος της 9χρονης είναι εγκληματική ενέργεια, αναφέρεται πως η Τζωρτζίνα είχε καταλήξει πριν σπεύσουν στο δωμάτιο της οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου 2022. Στο πόρισμα καταγράφονται οι βλάβες που προκλήθηκαν από την θανατηφόρα δόση της τοξικής ουσίας στο ήπαρ, στην πυλαία φλέβα και στα κολποειδή τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας του παιδιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.