- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καιρός: Βροχές από το βράδυ στην Αθήνα - Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα
Επιδεινώνεται ο καιρός και στην πρωτεύουσα
Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Τετάρτης για μεγάλο μέρος της χώρας.
Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα το βράδυ στην Αττική σύμφωνα με νεότερη πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ειδικότερα, ένα ψυχρό μέτωπο με κίνηση από βορρά προς νότο αναμένεται να προκαλέσει σημαντική επιδείνωση του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, η επικράτηση πολύ ενισχυμένων ανέμων βορείων διευθύνσεων και η πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Πέμπτη.
Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης τα ισχυρότερα φαινόμενα έως αργά το απόγευμα θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, με έμφαση στους νομούς Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Λάρισας και Πιερίας. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για κατά τόπους αυξημένες ποσότητες χαλαζιού ή χαλάζι μετρίου μεγέθους.
Χαλάει ο καιρός από το βράδυ και στην Αττική
Στις περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής, όπου από τις βραδινές κυρίως ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Παράλληλα θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτική πτώση.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν νοτιότερα, επηρεάζοντας επιπλέον τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.