- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καιρός: Στο μέσο όρο της δεκαετίας η θερμοκρασία του περασμένου Απριλίου
Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου
Κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 η θερμοκρασία του φετινού Απριλίου, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.
Ελαφρώς πιο χαμηλές τιμές μεγίστων θερμοκρασιών από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 στη βόρεια Ελλάδα και ελαφρώς πιο υψηλές στη νότια Ελλάδα κατέγραψαν 51 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατά τον Απρίλιο του 2022.
Γενικά, ο φετινός Απρίλιος ήταν ο τέταρτος πιο θερμός Απρίλιος για τη Θεσσαλία από το 2010, ο πέμπτος πιο θερμός για την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, ο έκτος πιο θερμός για τη Δυτική Ελλάδα και ο έβδομος πιο θερμός για τη Βόρεια και τη Στερεά Ελλάδα.
Οι συχνές αλλαγές των καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα κατά το πρώτο μισό του μήνα, οδήγησαν σε θετικές και αρνητικές αποκλίσεις της θερμοκρασίας, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις απείχαν έως και 12 βαθμούς Κελσίου από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Οι περισσότερες ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας καταγράφηκαν:
- Στα Χανιά της Κρήτης με 21 ημέρες,
- Στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, τη Λάρισα και τη Σπάρτη με 18 ημέρες, ενώ
- Στην Αθήνα και το Κιλκίς υπήρξαν 17 ημέρες με μέγιστες ημερήσιες τιμές θερμοκρασίας πάνω από τον μέσο όρο.
Το διάστημα 16-22 Απριλίου ήταν ιδιαίτερα ψυχρό, με το σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών να καταγράφει αρνητικές αποκλίσεις έως και 10 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019. Την ίδια περίοδο, οι ισχυροί νότιοι άνεμοι στην Κρήτη είχαν σαν αποτέλεσμα τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στις 17 Απριλίου, όταν καταγράφηκαν μέγιστες θερμοκρασίες έως και 10 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.