Ελλαδα

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ολοκληρώνεται η εκπαίδευση τέλη Μαΐου

«Είμαστε πανέτοιμοι», δηλώνει ο ΥΠΡΟΠΟ, Τάκης Θεοδωρικάκος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστήμιο Αθηνών © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των στελεχών της ΟΠΠΙ τον Μάιο - Οι δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου

Περί τα τέλη Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των ατόμων που θα στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημείωσε από το βήμα της Βουλής ότι η Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων συνεχίζει κανονικά την εκπαίδευσή της. «Τα 400 στελέχη της εκπαιδεύονται και στα τέλη Μαΐου θα έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και θα είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τα επιχειρησιακά σχέδια».

Ο κ. Θεοδωρικακός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αποφάσεις για την ΟΠΠΙ που εκκρεμούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν θα αργήσουν να εκδοθούν. Το Υπουργείο αναμένει τα σχέδια ασφαλείας από τις πρυτανικές αρχές. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι σε ό,τι αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ «είμαστε πανέτοιμοι και όχι μόνο δεν συζητούμε τα σχέδια για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά είναι και τώρα σε εφαρμογή. Η ΕΛΑΣ επεμβαίνει κανονικά ανά πάσα ώρα και στιγμή στο Πανεπιστήμιο όταν συντρέχουν νόμιμες προϋποθέσεις και όταν καταγγέλλονται βαριές παρανομίες όπως και σήμερα στο ΑΠΘ».

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Εμποδίστηκαν οι εργασίες στο χώρο όπου είχε εκκενωθεί κατάληψη

Ένταση σημειώθηκε σήμερα (18/4) έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου από το πρωί συγκεντρώθηκαν μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιδιώκοντας να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες σε χώρο στο Τμήμα Βιολογίας, ο οποίος είχε εκκενωθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και επί 34 χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ
ΑΠΘ © EUROKINISSI/ ΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν μπροστά από το Τμήμα Βιολογίας, όπου ο εργολάβος από το πρωί απομακρύνει μπάζα και κάνει εργασίες διαρρύθμισης τού μέχρι το τέλος του 2021 κατειλημμένου χώρου. Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των δυνάμεών της από το πανεπιστήμιο, κατά διαστήματα κινήθηκαν προς το μέρος τους.

Η αστυνομία τούς απώθησε κι έγινε μια ρίψη κρότου λάμψης, χωρίς να σημειωθούν συμπλοκές. Οι εργασίες στον χώρο που τελούσε υπό κατάληψη αφορούν στο έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», συνολικού προϋπολογισμού 1.320.600 ευρώ. Το έργο υλοποιείται σε εφαρμογή αποφάσεων της Συγκλήτου του Ιδρύματος μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του ΑΠΘ και εντάσσεται στη «Λειτουργική ενοποίηση Βιβλιοθηκών ΑΠΘ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ - Αστυνομικοί και αντιεξουσιαστές
Επεισόδια στο ΑΠΘ © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.