- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Το 35% των επιτυχόντων είναι γυναίκες
«Εντυπωσιακό ποσοστό πτυχιούχων ΑΕΙ», σημειώνει το ΥΠΡΟΠΟ
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Η ανακοίνωση του ΥΠΡΟΠΟ για τους επιτυχόντες - Άοπλα και με ειδική στολή τα 400 άτομα.
Δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη (22/7) τα ονόματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για εντυπωσιακά ποσοστά πτυχιούχων ΑΕΙ και γυναικών στους επιτυχόντες.
«Όπως προκύπτει από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων, που ανακοινώθηκαν χθες, από τα 400 άτομα το 92% έχει πτυχίο ΑΕΙ και το 35% είναι γυναίκες», σημειώνει το ΥΠΡΟΠΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διοικητής της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, θα τοποθετηθεί Αστυνομικός Διευθυντής που προέρχεται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Οι αστυνομικοί των πανεπιστημίων θα υπάγονται στην ΕΛ.ΑΣ. και θα συνεργάζονται με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη του εκάστοτε ΑΕΙ. Τα τμήματα του νέου σώματος θα έχουν έδρα εσωτερικά των πανεπιστημίων, ενώ τα μέλη του θα έχουν πλήρη προανακριτικά καθήκοντα, δυνατότητα συλλήψεων και σχηματισμό δικογραφιών. Θα φορούν διαφορετικού χρωματισμού στολή, θα είναι άοπλοι και θα φέρουν αμυντικό εξοπλισμό (γκλομπ, χειροπέδες). Θα απασχολούνται 200 άτομα ανά βάρδια, με ιδιαίτερη έμφαση στα πέντε Α.Ε.Ι. με τη μεγαλύτερη ανάγκη (ΟΠΑ, ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πάτρα).
Στα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα λειτουργήσουν κέντρα επιχειρήσεων με τη διαχείριση καμερών που θα τοποθετηθούν στα σημεία ελεγχόμενης πρόσβασης, σε κοινόχρηστους χώρους και σε χώρους εργαστηρίων με ακριβό εξοπλισμό. Παράλληλα έχουν καταρτιστεί ειδικά σχέδια ασφάλειας και επέμβασης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην περίπτωση που εξελίσσονται έκνομες ενέργειες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.