- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στο «Παπανικολάου»: «Ήταν σαν να έπεσε βόμβα»
Τι δήλωσε ο διευθυντής της κλινικής Covid Διαμαντής Χλωρός
Φωτιά Παπανικολάου-Θεσσαλονίκη: «Είναι σαν να έπεσε βόμβα...» δήλωσε για την πυρκαγιά στο «Παπανικολάου» ο διευθυντής της κλινικής Covid Διαμ. Χλωρός.
Ένας νεκρός, ένας εγκαυματίας και ένα διασωληνωμένος είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε στις 9 το πρωί σε θάλαμο ασθενών με COVID-19, στον 2ο όροφο του "πέτρινου" κτιρίου, όπου στεγάζεται η Β' Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.
Και οι τρεις ασθενείς φαίνεται να νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα και ερευνώνται από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα - πάντως - με νοσοκομειακές πηγές, η εκδοχή που εξετάζεται είναι η φωτιά να προκλήθηκε από ασθενή. Αμέσως σήμανε συναγερμός από το σύστημα πυρασφάλειας του Νοσοκομείου και στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα.
Πυκνός καπνός κάλυψε το "πέτρινο" κτίριο και οι δυνάμεις πυρόσβεσης προέβησαν στην εκκένωσή του, απομακρύνοντας - με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού - συνολικά 38 ασθενείς, μεταφέροντάς τους σε ασφαλές σημείο. Μέσα στο φλεγόμενο θάλαμο εντοπίστηκε απανθρακωμένος ένας ασθενής, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο πρώτος, και σε απλή πτέρυγα, ο δεύτερος.
Διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη και πετάχτηκαν όλοι έξω. Είδαμε να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί από τα παράθυρα... τρέξαμε στο σημείο...επικρατούσε πανικός. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το νοσοκομείο. Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιο συμβάν». Όπως η ίδια ανέφερε, υπάλληλοι του νοσοκομείου απομάκρυναν έγκαιρα φιάλες οξυγόνου από το υπόγειο όπου φυλάσσεται ο ιατρικός εξοπλισμός, φοβούμενοι την επέκταση της φωτιάς και σε άλλους χώρους.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν και να σβήσουν τη φωτιά, με τις ζημιές να είναι σημαντικές και θα χρειαστούν μέρες για την αποκατάστασή τους έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει η πτέρυγα. «Είναι σαν να έπεσε βόμβα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της κλινικής COVID-19 του Νοσοκομείου, Διαμαντής Χλωρός. Για «μεγάλη» και «δύσκολη» φωτιά, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Συντονιστής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, Υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης. «Στον θάλαμο αναπτύχθηκε πυροθερμικό φορτίο, έπεσαν σοβάδες...» είπε και συνεχάρη τους συναδέλφους τους για την άμεση κινητοποίηση.
Φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» - Ερευνάται η αιτία
Όπως είπε ο ίδιος, τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. Στο σημείο βρέθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιας για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, που εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ασθενούς, τονίζοντας παράλληλα ότι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπήρξε άμεση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη επιχείρηση συνδρομής από Λιμενικό και άλλα ρυμουλκά
Επιτήδειοι στέλνουν SMS με ψεύτικα πρόστιμα - Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες
Με σύνθημα: «Μαρφίν - 16 χρόνια μετά δεν ήταν ατύχημα ήταν δολοφονία»
Ανησυχία από παρουσία λύκου κοντά στην Πάρνηθα - Οδηγίες προστασίας από τον Δήμο Αχαρνών
Επεισόδιο με δύο δράστες, ανήλικος στο νοσοκομείο με κάταγμα γνάθου και μώλωπες
Πρωινό περιστατικό στη Γραμμή 1: Ο συρμός δεν άνοιξε πόρτες και αποσύρθηκε για έλεγχο
«Προτιμώ να τον κρατήσω στη μνήμη μου χαμογελαστό και δραστήριο», σημειώνει
Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού
Συντονισμός φορέων και επαφές με Ryanair για διευκρινίσεις σχετικά με το μέλλον των πτήσεων
Χάρης Δούκας: «Ελάτε να γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σύλληψη υπεύθυνου καταστήματος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.