- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στυλιανίδης: Δεν θα έχουμε το Beriev για τις πυρκαγιές φέτος
Λόγω της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία
Στυλιανίδης: Χωρίς το ρωσικό αεροπλάνο Beriev θα είναι φέτος η χώρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Χωρίς το ρωσικό αεροπλάνο Beriev θα είναι φέτος η χώρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια του forum του ΟΤ, «Ο Κόσμος που Αλλάζει». Ωστόσο, όπως τόνισε ο υπουργός, η χώρα αναζητά λύση και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για ένα αντίστοιχο αεροπλάνο από άλλη χώρα, το οποίο πιθανότατα να δίνει τη δυνατότητα χρήσης επιβραδυντικού υγρού, κάτι το οποίο χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, με μεγάλη επιτυχία.
«Υπήρχε ένα Beriev, ήταν στο πλάνο μας ένα Beriev που θα βοηθούσε την αντιπυρική περίοδο, αντιλαμβάνεστε ότι με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε. Συζητάμε, είμαστε σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης, να βρούμε από μία άλλη χώρα ένα αεροπλάνο αντίστοιχο και μάλιστα να χρησιμοποιήσουμε το επιβραδυντικό υγρό για να βοηθήσει πάρα πολύ. Αποτελεί θέμα συζήτησης και με περιβαλλοντιστές, καθώς χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία με μεγάλη επιτυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.
Σχετικά με τα ενάερια μέσα, όπως επισήμανε ο υπουργός, έπειτα από την επίλυση του ζητήματος της οφειλής της χώρας προς την υπηρεσία NSPA (NATO Support and Procurement Agency), συνολικού ύψους 8.457.481,64 ευρώ η χώρα θα καταφέρει να έχει στη διάθεσή της περισσότερα και πιο στοχευμένα εναέρια μέσα, τα οποία θα έρθουν στην ώρα τους. Συνολικά, όπως είπε, θα είναι περίπου 90-93 εναέρια μέσα, δηλαδή 12-13, περισσότερα από πέρσι. Σημειώνεται ότι έπειτα από την διευθέτηση του ζητήματος οφειλής στην υπηρεσία NSPA, άνοιξε ο δρόμος για τη μίσθωση των εναέριων μέσων και υπογράφηκε μονοετής σύμβαση για τη μίσθωση των αεροσκαφών προκειμένου να είναι έτοιμη η χώρα για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, ενώ από του χρόνου σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα η σύμβαση με τον NSPA θα είναι τριετής με δυνατότητα παράτασης για άλλα 2 χρόνια.
Ποιο είναι το «γιγαντιαίο» Beriev
Το Beriev είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές και μπορεί να συγκεντρώνει και να μεταφέρει 12 τόνους νερού από τη θάλασσα σε 14 δευτερόλεπτα με κύματα έως 1,2 μέτρα. Ακόμη, το ρωσικό αεροσκάφος μπορεί να κάνει ρίψεις και με επιβραδυντικό υγρό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.