Ελλαδα

Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία & Δημοτικά 2022: Πότε λήγει η προθεσμία

Δόθηκε παράταση από το Υπουργείο Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μικρός μαθητής με την τσάντα του περιμένει να μπει στην τάξη του
Μαθητής © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εγγραφές σε Νηπιαγωγείο και Α' Δημοτικού το 2022: Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων - Πώς γίνεται η αίτηση από τους γονείς

Παράταση προθεσμίας δόθηκε για τις εγγραφές 2022 σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι εγγραφές μαθητών και μαθητριών 2022 παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022. Μέχρι σήμερα η προθεσμία εγγραφών ήταν έως τις 20 Μαρτίου.

Οι γονείς των παιδιών που θέλουν να γίνει η εγγραφή τους σε Νηπιαγωγείο και Α' Δημοτικού για το σχολικό έτος 2022-2023, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr.

Εγγραφές Νηπιαγωγείο 2022: Ποια παιδιά εγγράφονται - Πώς γίνεται η αίτηση

Στα νηπιαγωγεία εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν το 2017 και το 2018. Η διαδικασία αίτησης εγγραφής είναι πολύ απλή. Ο γονέας – κηδεμόνας, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς στο Taxisnet, θα επιλέξει το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στη διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr.

Η ίδια πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από τους διευθυντές των νηπιαγωγείων και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των νηπίων σε σχολικές μονάδες. Οι αιτούντες γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι αυτή χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος.

Το σύστημα «Εγγραφή στα Νηπιαγωγεία» εφαρμόζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αξιοποιώντας τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του Δημοσίου και συγκεκριμένα τις υποδομές του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών. Η υλοποίηση έγινε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μαθητές ανεβαίνουν τα σκαλιά του σχολείου τους για να μπουν στις τάξεις τους
Σχολείο - μαθητές © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

Εγγραφές Δημοτικό 2022: Ποια παιδιά εγγράφονται - Πώς γίνεται η αίτηση

Έως τη 28η Μαρτίου 2022 γίνεται η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στη σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο για την αποφυγή συγχρωτισμού, όπως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή ταχυδρομείου.

Στην A΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν το 2016.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις              

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ