- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε κλίμα συγκίνησης νέα άφιξη Ουκρανών προσφύγων στην Αθήνα
Υποδοχή με χαμόγελα στην πλατεία Καραϊσκάκη
Πόλεμος Ουκρανία – Ρωσία: Με δάκρυα, αλλά και διάχυτη ανακούφιση έφτασαν στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής περισσότεροι πρόσφυγες από την Ουκρανία.
Ένα ακόμη λεωφορείο με πρόσφυγες από την Ουκρανία έφτασε το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαρτίου στην Αθήνα, με τη συγκίνηση έκδηλη στα πρόσωπα των φιλοξενούμενων.
Συνολικά έως σήμερα έχουν λάβει καθεστώς προσωρινής φιλοξενίας στην Ελλάδα 2.704 Ουκρανοί πολίτες, από τους οποίους μόλις 50 έχουν αιτηθεί να φιλοξενηθούν σε δομές πρώτης υποδοχής.
Ουκρανία: Το σχέδιο για την υποδοχή των προσφύγων στην Ελλάδα
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την Προεδρία της κυβέρνησης με τη συμμετοχή υπουργών και κυβερνητικών στελεχών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις με τις προσφυγικές ροές εκτοπισθέντων ατόμων από την Ουκρανία που φτάνουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τη διαδικασία υποδοχής σε κάθε πύλη εισόδου της Ελλάδας των Ουκρανών εκτοπισθέντων ατόμων, την παροχή προσωρινής προστασίας, τις παροχές και τις συνθήκες φιλοξενίας καθώς και τα άμεσα επόμενα βήματα από τα αρμόδια υπουργεία.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ιδιαίτερα η δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας υποδοχής αιτημάτων ανθρωπιστικής προσφοράς προς τους Ουκρανούς εκτοπισθέντες στη διεύθυνση https://migration.gov.gr/helpukraine/, όπου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, απλοί πολίτες και ΜΚΟ μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να συμβάλλουν στην ανακούφιση των Ουκρανών θυμάτων του πολέμου.
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε από τον Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου το σύνολο των άμεσα διαθέσιμων κλινών φιλοξενίας που προσεγγίζουν τις 5.000 και μπορούν προοπτικά να ανέλθουν σε 30.000.
Επίσης, έγινε αναφορά στη διαπιστωτική απόφαση για την παροχή έκτακτου καθεστώτος ειδικής προσωρινής προστασίας διάρκειας 12 μηνών κατά παρέκκλιση της πάγιας διαδικασίας Ασύλου που αποφασίστηκε σήμερα από τα ευρωπαϊκά όργανα και υιοθετείται άμεσα από τη χώρα μας.
Επιπλέον γνωστοποιήθηκε ότι σε ένα μήνα, από τις 4/4, θα υπάρξει η δυνατότητα fast track διαδικασίας ταυτοποίησης και παροχής ειδικής βιομετρικής ταυτότητας 12μηνης παραμονής σε όσους Ουκρανούς πολίτες επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα μας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εισαγωγή του συγκεκριμένου υγρού στην Ε.Ε. απαγορεύεται - Ξεπερνούν τις 338.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός
Οι ρόλοι που τον έκαναν αγαπητό στο κοινό - Από το «Μάθε παιδί μου γράμματα» μέχρι τη «Λούφα και Παραλλαγή»
Στη μάχη και Τσέχοι πυροσβέστες
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 09:00
Σηκώθηκαν εναέρια μέσα - Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Περιορισμοί σε Κασσάνδρα, Σιθωνία και Αριστοτέλη τη Δευτέρα - Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες
Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή υδροφόρων του Δήμου
Σε πλήρη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Σύγκληση συντονιστικών οργάνων σε Δήμους και Περιφέρειες
Σε εξέλιξη οι προσπάθειες κατάσβεσης από επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή του Δήμου
Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περιγράφει τις ακραίες συνθήκες των τελευταίων ημερών και τα επόμενα βήματα
Περιοριστικά μέτρα ασφαλείας σε ακτίνα 100 μέτρων επέβαλε το Λιμεναρχείο μέχρι νεωτέρας
Ταχεία επέμβαση της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή drone και του Δήμου Αριστοτέλη
Σε υψηλά επίπεδα η κίνηση στο λιμάνι - 81 δρομολόγια προγραμματισμένα για σήμερα
Σε πλήρη κινητοποίηση τίθεται ο Εθνικός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας
Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες - Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.